Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Τηλεδιάσκεψη για την άρδευση της Δ. Κισσάμου

Τηλεδιάσκεψη με το βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη είχε η δημοτική αρχή Κισσάμου για τα έργα άρδευσης της Δυτικής Κισσάμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Μετά από τη διερεύνηση των προϋποθέσεων χρηματοδότησης των προτεινομένων έργων, των υφιστάμενων μελετών -αλλά και των δυνατοτήτων εκπόνησης νέων-, καταλήγουμε στο να προταχθεί ως άμεση προτεραιότητα για την άρδευση της περιοχής του Πλατάνου η χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου εκμετάλλευσης των χειμέριων απορροών του Σφηναρίου. Για το έργο αυτό υπάρχει ήδη πλήρης μελέτη (με τις συμπληρώσεις που απαιτήθηκαν ώστε να μπορεί να υποβληθεί ως ένα ενιαίο έργο) και έτσι να μπορεί να ενταχθεί ταχύτερα σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να επιλύσει το άμεσο πρόβλημα άρδευσης των θερμοκηπίων του Πλατάνου κατά τη χειμερινή περίοδο. Το αίτημά μας αυτό θα προωθηθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τον Υφυπουργό Γιάννη Οικονόμου. Υπενθυμίζουμε ότι , όπως μας επιβεβαίωσαν και στην πρόσφατη επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το συγκεκριμένο έργο είναι στον σχεδιασμό τους, καθώς από πέρυσι τον Μάρτιο, ο δήμος Κισσάμου το είχε υποβάλλει στην Περιφέρεια Κρήτης και αυτή με την σειρά της το ενέταξε στις προτάσεις της για νέα αρδευτικά έργα στην Κρήτη.

Όσο αφορά την οριστική επίλυση όλων των αναγκών άρδευσης της περιοχής (Πλάτανος – Γραμβούσα – Λουσακιές), αυτή θα προκύψει με την κατασκευή του έργου των Φραγμάτων της λεκάνης Ταυρωνίτη με τον αγωγό μεταφοράς νερού έως την Δυτική Κίσσαμο, έργο το οποίο – μετά από πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης- έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και σήμερα προωθείται η ολοκλήρωση των μελετών του. Στα πλαίσια αυτά, θα διερευνηθεί σε συνεργασία και με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το εάν είναι εφικτό να μελετηθεί, να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί κατά προτεραιότητα το τμήμα του, που αφορά τον αγωγό σύνδεσης των γεωτρήσεων Κολενίου με τον Πλάτανο, με τον οποίο θα παρέχονται πρόσθετες ποσότητες αρδευτικού νερού στις Λουσακιές και στη Γραμβούσα έως ότου θα συνδεθεί ο αγωγός αυτός με τα φράγματα του ποταμού Ταυρωνίτη.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Κισάμου αρμόδιος για την άρδευση Θεόφιλος Χριστουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Σπύρος Μαυροδημητράκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κισσάμου Βασίλης Κουνδουράκης και ο Πρόεδρος του ΟΑΚ Λευτέρης Κοπάσης».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες