Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Tι θέση επιλέγουμε για το σπαθίφυλλο μέσα στο σπίτι;

Το σπαθίφυλλο μπορεί να επιβιώσει σε δωμάτιο με σχετικά χαμηλό φωτισμό, καθώς ανήκει στα φυτά εσωτερικού χώρου που δε χρειάζονται πολύ φως, ωστόσο σε αυτές τις συνθήκες δεν εμφανίζει λουλούδια. Αναπτύσσεται πολύ καλύτερα σε φωτεινούς χώρους, όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός. Για να το διατηρήσουμε ζωηρό και με πλούσια ανθοφορία, τοποθετούμε, το σπαθίφυλλο σε φωτεινή θέση και σε σημείο που δεν έρχεται σε επαφή με τις απευθείας ακτίνες του ήλιου για να αποφύγουμε καψίματα στα φύλλα του. Το σπαθίφυλλο θέλει θερμοκρασίες 20-25°C για να διατηρήσει πράσινο φύλλωμα και ζωηρή βλάστηση. Είναι ευαίσθητο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και ειδικά σε έντονες αυξομειώσεις θερμοκρασιών, χάνει το έντονο χρώμα του φυλλώματος. Και φυσικά κρατάμε το σπαθίφυλλο μακριά από θερμαντικά σώματα, καλοριφέρ και τζάκι.

Πώς ξεχωρίζουμε τα παχύφυτα από τους κάκτους;

Πολύ συχνά οι κάκτοι και τα παχύφυτα αναφέρονται μαζί και υπάρχει αρκετή σύγχυση γύρω από το πως τους ξεχωρίζουμε, είναι πολύ χρήσιμο λοιπόν να ξεδιαλύνουμε αυτή τη διάκριση. Oι κάκτοι ανήκουν στα παχύφυτα, επόμενως τα παχύφυτα είναι η μεγάλη κατηγορία που εκτός από κάκτους περιλαμβάνει και άλλα φυτά. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα αγκάθια δεν αποτελούν στοιχείο διαφοροποίησης, καθώς υπάρχουν παχύφυτα που έχουν αγκάθια όπως η ευφόρμπια και η αγαύη που δεν ανήκουν στην οικογένεια των κακτοειδών. Οι κάκτοι διαφοροποιούνται από τα παχύφυτα καθώς διαθέτουν τις αρεόλες, τα χαρακτηριστικά χνουδωτά εξογκώματα από τα οποία εκπτύσσονται υπέροχα λουλούδια, αγκάθια ή και νέοι βλαστοί. Τα παχύφυτα δεν διαθέτουν αρεόλες. – Πηγή: www.mistikakipou.gr

Τι συνθήκες θέλει η καλλιέργεια της καστανιάς για να αναπτυχθεί;

Η καλλιέργεια της καστανιάς ευδοκιμεί σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές με σχετικά ψυχρό κλίμα και αρκετή υγρασία. Προτιμά επικλινή εδάφη και ηλιόλουστα σημεία που δεν σημειώνονται ανοιξιάτικοι παγετοί στους οποίους είναι ευαίσθητη η καστανιά. Η καλλιέργεια της καστανιάς χρειάζεται όξινο χώμα με pΗ γύρω στο 5 – 6 για να ευδοκιμήσει και να αναπτυχθεί. Καλλιεργούμε τις καστανιές σε βαθιά, γόνιμα εδάφη που εξασφαλίζουν πολύ καλή αποστράγγιση και έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

 

Για περισσότερα άρθρα επισκεφθείτε το Garden blog που επιμελείται ο Κώστας Λιονουδάκης στο www.mistιkakipou.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες