Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Τι συμβαίνει φέτος στις ακτές των Χανίων;

Καθημερινά είναι τα παράπονα αναγνωστών μας από όλες τις περιοχές των Χανίων, αναφορικά με τη φετινή εικόνα των ακτών του νομού. Οι κηλίδες ρύπανσης όπως αυτή της φωτογραφίας, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και αυξάνονται τα ερωτηματικά για τα αίτια της φετινής κατάστασης.
Περιφέρεια και Δήμοι οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Η απάντηση είναι απλή, ο περιβόητος βιολογικός καθαρισμός αποτελείται από μια σωλήνα που ρίχνει τα λύματα (πολύ κοντά μάλιστα) στις ακτές χωρίς καμιά επεξεργασία. Όταν λοιπόν υπάρχει μελτέμι όλα αυτά τα “προϊόντα” έρχονται στους λουόμενους. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι με την αύξηση του τουρισμού τα λύματα αυξάνονται υπερβολικά και η θάλασσα φροντίζει να μας τα γυρίζει αυτούσια στο μπάνιο μας. Οι δήμοι το μόνο που λένε για γαλάζιες σημαίες και “πράσινα άλογα”, εξάλλου οι σπόνσορες τους βασικά είναι οι ξενοδόχοι. Όμως οι λουόμενοι έχουν και μύτη και μάτια. Το ίδιο και οι τουρίστες, είναι θέμα χρόνου λοιπόν να κυκλοφορήσει ευρύτερα και να επιλέξουν άλλους προορισμούς. Ως τότε να ευχόμαστε νότιους άνεμους (λέμε για την βόρεια πλευρά των Χανίων) να διώχνουν τις βρομιές ανοιχτά στο πέλαγος

  2. Μήπως να αναρωτηθούμε που πάνε τα λύματα από τα καραβάκια που κουβαλάνε σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 1000 άτομα σε Λαζαρετα και θοδωρού; Ως γνωστόν, στα καραβάκια αυτά τα βοθράκια τους αδειάζουν απευθείας στην θάλασσα και γι’αυτό, πιστεύω, οι κηλίδες είναι συχνές, μικρές σε έκταση και υπάρχουν μόνο το καλοκαίρι. Λες και ο βιολογικός δουλεύει μόνο το χειμώνα και το καλοκαίρι ξεκουράζεται. Και γι’αυτό και υπάρχει έξαρση σε μολύνσεις από τη θάλασσα. Ας το δει κάποιος υπεύθυνος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα