Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Με τις απολογίες κατηγορουμένων θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Οπως μεταδίδει το cretalive.gr, οι απολογίες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, με την διαδικασία να γίνεται κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν επιτρεπόταν η είσοδος στην αίθουσα σε κάνεναν άλλο πλην εκείνων που σχετίζονται άμεσα με την όλη διαδικασία.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 4 Νοεμβρίου και αρχικά, όπως προβλεπόταν θα συνεχιζόταν οι μαρτυρικές καταθέσεις. Ωστόσο, λόγω της απουσίας 7 μαρτύρων, αποφασίστηκε η συνέχιση της διαδικασίας με τις απολογίες των κατηγορούμενων, παρά τις ενστάσεις που διατύπωσαν δικηγόροι τους.

Έτσι απολογήθηκαν έξι κατηγορούμενοι, ενώ οι άλλοι έξι θα απολογηθούν την Δευτέρα. Όλοι στις απολογίες τους κινήθηκαν στα όσα είχαν ισχυριστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο, χωρίς να υπάρξει κάποια αλλαγή πλεύσης!

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 άτομα. Απουσίαζε για λόγους υγείας ένας εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης της μάντρας από όπου και απελευθερώθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας. Όπως διευκρινίστηκε ο εν λόγω κατηγορούμενος θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

 

Στο 3ο Podcast επισκεπτόμαστε το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και ανακαλύπτουμε την κλειδαριά του Καλέ Καπισί, της Κεντρικής Πύλης των οχυρώσεων των Χανίων, η οποία κατεδαφίστηκε το 1903.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες