Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Θετικά μηνύματα από τις προκρατήσεις στα ξενοδοχεία των Χανίων

Ικανοποιητικά κινούνται οι προκρατήσεις ξένων επισκεπτών για την ερχόμενη τουριστική σεζόν στις ξενοδοχειακές μονάδες του ν. Χανίων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, Εμμανουήλ Σταματάκη.

Την ίδια ώρα στάση αναμονής τηρούν οι ξενοδόχοι για τις τουριστικές ροές από Ουκρανία και Ρωσία μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε στα “Χ.ν” ο κ. Σταματάκης οι προκρατήσεις αφορούν επισκέπτες από την Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία,τις Σκανδιναβικές χώρες (Νορβηδία, Σουηδία, Δανία).
«Η ροή των προ-κρατήσεων μετά τις γιορτές κρίνεται ικανοποιητική, αφού υπήρξε άρση των περιορισμών που δημιούργησε ο covid.
Μάλιστα η ροή των προκρατήσεων προσεγγίζει τα ποσοστά του 2019 » επεσήμανε ο κ. Σταματάκης, προσθέτοντας ότι «τα Χανιά αποτελούν προορισμό για διακοπές των Σκανδιναβών. Το 50% των επισκεπτών έρχεται από αυτές τις χώρες ενώ φέτος ανακάμπτει η τουριστική αγορά της Μ. Βρετανίας που πήρε πίσω τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid και αμέσως ξεκίνησαν να γίνονται κρατήσεις».

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, τόνισε πως «ο κόσμος είναι λίγο “μουδιασμένος”. Από την Ουκρανία βέβαια δεν είχαμε πάρα πολύ κίνηση. Πέρυσι είχαμε κάποιους λίγους επισκέπτες και για φέτος είχαν προγραμματιστεί κάποιες πτήσεις από Κίεβο προς Χανιά.
Ρώσους επισκέπτες δεν είχαμε ιδιαίτερα πολλούς. Αν και υπήρχε η πρόβλεψη για μια πιθανή πτήση και για τα Χανιά όπως στο Ηράκλειο.
Βέβαια τώρα όπως έχουν οι εξελίξεις κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα.
Εκτιμώ σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα όπου υπήρχε οδικός τουρισμός από την Ουκρανία μέσω των ανατολικών χωρών (Ρουμανία, Βουλγαρία), στα Χανιά και στην Κρήτη δεν θα δημιουργηθεί μεγάλη ζημιά. Είμαστε σε αναμονή να δούμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση και ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Διότι επηρεάζονται και οι υπόλοιπες χώρες. Σίγουρα δημιουργείται ανασφάλεια, σίγουρα δημιουργείται ένα κύμα ακρίβειας π.χ στην ενέργεια, που είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας και δεν ξέρω πόσο μπορεί να επηρεάσει κάποιον στο να μην ταξιδέψει από την κεντρική Ευρώπη κ.α».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα