Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Θέσεις για τον Αποκόρωνα από τον Ανδρέα Κουκλινό

40 μέλη του συνδυασμού του παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος

 

Τα πρώτα 40 μέλη της ομάδας με την οποία θα διεκδικήσει τον Δήμο Αποκορώνου, παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Κουκλινός, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «ο συνδυασμός μας έχει ανοιχτές τις πόρτες σε ανθρώπους με νέες καινοτόμες ιδέες, που μπορούν να αλλάξουν τον τόπο μας προς το καλύτερο».

Ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος έστειλε μήνυμα «αλλαγής νοοτροπίας, κατεύθυνσης και προτεραιοτήτων» για τον Αποκόρωνα.
Στην παρουσίαση μελών του Συνδυασμού του, που έγινε χθες βράδυ στο δημαρχείο στις Βρύσες, ο κ. Κουκλινός έκανε λόγο για μια «νέα αφετηρία» για τον Αποκόρωνα, με τους πολίτες σε ενεργό ρόλο. «Οι δημότες δεν πρέπει να μένουν στο περιθώριο, αντίθετα πρέπει να είναι ενεργοί, πέρα από στενές κομματικές αντιλήψεις, πολιτικές και διχαστικές πρακτικές. Ο Αποκόρωνας μας χωράει όλους», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος τόνισε πως «,όνο με συνεργασία θα φτιάξουμε ένα δήμο φιλικό, ένα δήμο προσιτό, ένα δήμο φιλόξενο στους κατοίκους και στους επισκέπτες του. Με ζωντανές όλες τις κοινότητες. Με ποιότητα ζωής. Με σεβασμό στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Ένα δήμο ασφαλή και προσβάσιμο για όλους. Ένα δήμο που θα σέβεται τους κατοίκους του».
Προέτρεψε μάλιστα τους πολίτες να καταθέσουν οι ίδιοι θέσεις – προτάσεις στην ιστοσελίδα allazoumetonapokorona.gr .

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Αναφερόμενος στον συνδυασμό του, ο την «ομάδα μου» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Κουκλινός σχολίασε πως «αποτελείται από ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν όραμα, ιδέες και όρεξη να δουλέψουν για τον τόπο τους και όχι απλά ένα ακόμη ψηφοδέλτιο που θα δημιουργεί εντύπωση με τον αριθμό των υποψηφίων. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου, οι συμπολίτες μας, ζουν, και προκόβουν στον Αποκόρωνα. Βιώνουν τα προβλήματα και αγωνιούν για το μέλλον του».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «μία ομάδα ακομμάτιστη και αχρωμάτιστη, πολίτες από όλους τους κοινωνικούς χώρους, διαφορετικών ηλικιών, που θέλουν το διαφορετικό, που επιδιώκουν το αποτέλεσμα μέσα από την πράξη, την προσφορά και το έργο. Πολίτες με νέες ιδέες, όλοι πετυχημένοι στους χώρους τους, έμπειροι και ικανοί».

ΣΤΟΧΟΙ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Αναφορικά με το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ο κ. Κουκλινός αναφέρθηκε σε συγκερκιμένους τομείς:
• ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ενίσχυση των σωματείων και συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.
«Στο πλαίσιο αυτό, ως νέα Δημοτική Αρχή δημιουργούμε μόνιμη επιτροπή αθλητισμού με συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων του δήμου. Επίσης δρομολογούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε κάποια στιγμή να αποκτήσει ο τόπος δημοτικό κολυμβητήριο».
• ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: «Ως νέα Δημοτική Αρχή πρόκειται να δημιουργήσουμε μόνιμη επιτροπή πολιτισμού με συμμετοχή εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων, θεωρώντας αυτονόητο πως η όποια οικονομική ενίσχυση θα γίνεται με βάση αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.
Οραματιζόμαστε ένα ζωντανό πολιτιστικό καλοκαίρι στον Αποκόρωνα. Η πλειάδα πολιτιστικών συλλόγων στην περιοχή μας πρέπει να έχει λόγο και αυτός θα αποκτά βάση μέσα από την επιτροπή αυτή».
• ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: «προχωράμε άμεσα στη δημιουργία επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου με την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Προωθούμε τον τόπο μας σε τουριστικές εκθέσεις, δια ζώσης ή διαδικτυακές.
Δημιουργούμε Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής, έχοντας σαν στόχο τη Διασύνδεση της τουριστικής δραστηριότητας με τον πρωτογενή τομέα».
ΠΑΙΔΕΙΑ: «ως νέα Δημοτική Αρχή πρόκειται να διενεργήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανεγερθεί νέο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το Γυμνάσιο-Λύκειο Βάμου.
Προωθούμε άμεσα Δημιουργία θερινών ΚΑΜ για την απασχόληση των παιδιών των εργαζομένων γονέων του δήμου μας. Με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.
Επίσης ως νέα Δημοτική Αρχή, στηρίζοντας έμπρακτα το ΔΙΕΚ Αποκορώνου, πρόκειται διενεργήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των χρηματοδοτήσεων που εκκρεμούν από την περιφέρεια Κρήτης για την δημιουργία ειδικότητας που θα εξυπηρετεί σπουδαστές ΑμΕΑ, καθώς και την πλήρη εναρμόνιση των ειδικοτήτων του με το ΕΠΑΛ Βρυσών».
• ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΥ: «Αναγνωρίζοντας την σημασία της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας του Δήμου, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες κρίσης και ύφεσης, έχουμε ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει τους εξής στόχους:
– Δημιουργία online συστήματος πληρωμών, ώστε οι πολίτες να μπορούν να αποπληρώνουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους.
– Εξατομικευμένη ενημέρωση των πολιτών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων.
– Διαχειριστική αποθήκη με καταγραφή αναλώσιμων υλικών ώστε να υπάρχει έλεγχος στα έξοδα.
– Διάθεση των δυο οχημάτων έργου στην υπηρεσία ύδρευσης βάσει της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
• ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
-ενεργειακή Αναβάθμιση οδοφωτισμού του δημοτικού και επαρχιακού δικτύου.
-ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και εγκατάσταση έργων ΑΠΕ.
-δημιουργία ΣΜΑ με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων στο σημείο που θα επιλεγεί, ώστε να σταματήσει αυτή η απελπιστική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.
-Ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων και καθαρό πόσιμο νερό για όλους, με γνώμονα την εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου διαχρονικά, σε συνεργασία με τον ΟΑΚ και τους ΤΟΕΒ, ώστε να περιέλθει στο Δήμο το σύνολο της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού του Αποκόρωνα.
-αντικατάσταση όλων των δικτύων που είναι από αμίαντο στο δήμο μας.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ: «Προχωράμε στην ίδρυση γραφείου για τον αγρότη , που θα εστιάζει στα θέματα των κτηνοτρόφων και των παραγωγών.
Επίσης επιδιώκουμε στη Στενή συνεργασία με τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, προκειμένου να αναπτυχθεί ο κλάδος και οι ωφελούμενοι να έχουν την απαραίτητη, πληροφόρηση και καθοδήγηση».
Καταλήγοντας, ο κ. Κουκλινός σημείωσε πως «ζητήματα όπως ο βιολογικός της Γεωργιούπολης και της Αλμυρίδας, ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων και άλλα πολλά, είναι θέματα που θα τοποθετηθούμε σύντομα».

Τα 40 μέλη της αυτοδιοικητικής ομάδας Κουκλινού που παρουσιάστηκαν χθες είναι τα εξής:

1. ΒΑΪΛΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ
2. ΒΛΕΠΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
3. ΒΡΥΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
4. ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
5. ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
6. ΓΡΥΛλΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7. ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΤΙΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ
8. ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9. ΚΕΛΑΪΔΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
10. ΚΟΤΣΙΦΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ
11. ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
12. ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ
13. ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟυ
14. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
15. ΛΕΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
16. ΛΥΓΟΞΥΓΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ λ
17. ΜΑΝΑΤΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
18. ΜΑΝΤΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
19. ΜΑΡΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
20. ΜΑΡΚΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
21. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΙσκου
22. ΜΠΑΪΛΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
23. ΜΠΑΚΑΤΣΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
24. ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
25. ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
26. ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
27. ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗ ΒΙΒΙΑΝ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ
28. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
29. ΝΙΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
30. ΞΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
31. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΑΜΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΕΡΑΣΜΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
32. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ
33. ΠΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
34. ΠΛΑΤΣΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
35. ΡΕΒΕΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑηΛ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
36. ΣΕΡΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
37. ΣΗΦΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗλ
38. ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ
39. ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
40. ΤΣΑΠΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα