Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Θέσεις Δαμηλάκη για τη δημοτική ενότητα Καντάνου

Τις θέσεις του για τη δημοτική ενότητα Καντάνου παρουσιάζει με άρθρο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευτύχης Δαμηλάκης, Υπ. Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου.

Αναλυτικά ο κ. Δαμηλάκης αναφέρει:

«Είναι γεγονός ότι μετά το πρόγραμμα Καλλικράτης και την συνένωση των Δήμων στη δημοτική ενότητα Καντάνου έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστα έργα, για την ακρίβεια καθόλου. Δικαιολογημένα λοιπόν, οι κάτοικοι της Καντάνου διαμαρτύρονται για εγκατάλειψη και αδιαφορία. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής αποτυπώνεται και πληθυσμιακά.
Ο πληθυσμός της Καντάνου μειώθηκε με αποτέλεσμα φέτος να λειτουργήσει το δημοτικό σχολείο από 6 θέσιο σε 5 θέσιο. Η εικόνα της Καντάνου την τελευταία δεκαπενταετία είναι η ίδια. Καμία βελτίωση στην καθημερινότητα των κατοίκων και των χωριών που συνδέονται με τη δημοτική ενότητα. Ανύπαρκτα τα έργα των υποδομών.
Η νέα δημοτική αρχή « ΜΑΖΙ για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου» είναι αποφασισμένη να δώσει έμφαση στις περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου ώστε να αντιστραφεί αυτή η αρνητική πορεία στην δημοτική ενότητα. Υπόσχομαι στους κατοίκους της Καντάνου και στους κατοίκους όλων των χωριών ότι θα πράξουμε τα βέλτιστα ώστε να πραγματοποιηθούν έργα υποδομών και έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Στόχος είναι να σταματήσουμε την φυγή των δημοτών, να αυξηθεί ο πληθυσμός της περιοχής αλλά και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην Κάντανο και στα χωριά της .
Ειδικότερα στην Κάντανο, θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου πόλεως, που θα αναδεικνύει την μοναδικότητα της περιοχής και θα δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες που έχουν δεσμούς με την Κάντανο να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους. Το σχέδιο πόλεως αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο ώστε επιχειρηματίες να επενδύσουν σε αυτή. Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε δυναμικά τον αγροτουρισμό, με την ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής. Όμως καθοριστικής σημασίας είναι να πραγματοποιηθούν έργα παρέμβασης στα μονοπάτια της περιοχής, στο φαράγγι της Καντάνου, και άλλες παρεμβάσεις που συνδέονται με τον αγροτουρισμό. Σημαντικής σημασίας είναι να κατασκευαστεί το αποχετευτικό σύστημα της Καντάνου. Η προώθηση του αθλητισμού και στην Κάντανο είναι κύριο μέλημα μας και για αυτό το σκοπό θα κατασκευαστεί στίβος στο δημοτικό γήπεδο της Καντάνου. Επιπλέον, η κατασκευή πρότυπης παιδικής χαράς είναι προτεραιότητα μας. Το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Καντάνου για την κατασκευή ιστορικού μουσείου με τη δυνατότητα φιλοξενίας θεματικών εκθέσεων, είναι πρωταρχικής προτεραιότητας για εμάς και θα προχωρήσει άμεσα.
Αγαπητοί συνδημότες, είναι πάρα πολλά ακόμη που απαιτούνται να γίνουν, σας διαβεβαιώνω όμως ότι είμαι αποφασισμένος να αντιστραφεί αυτή η αρνητική πορεία στην δημοτική ενότητα Καντάνου και να μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας. Να είστε σίγουροι ότι θα αξιοποιήσω κάθε πρόγραμμα της Ε.Ε, και θα συνεργαστώ με την κεντρική κυβέρνηση με όλες μου τις δυνάμεις. Αξιοποιώντας την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου ώστε να πετύχω τους στόχους μου. Αυτό που ζητάω από εσάς είναι να με εμπιστευτείτε και να στηρίξετε τους υποψηφίους του συνδυασμού μας «ΜΑΖΙ για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα