Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Θέλουν; Μπορούν;

Τα Χανιά όταν θέλουν σε μια προοπτική της τοπικής ηγεσίας τους, μπορούν εάν το θέλουν, να αντιδράσουν σωστά.

Κατά ένα μυστηριώδη και ανεξερεύνητο τρόπο το προσκλητήριο των καιρών πρέπει πρώτοι να το κατανοήσουν οι τοπικοί Άρχοντες, να το εξηγήσουν στους Χανιώτες και αυτοί να το κατανοήσουν.

Δεν θα φεισθώ λόγων να υποστηρίζω ότι τα Χανιά βρίσκονται σε ένα ιστορικό, μεταβατικό στάδιο το οποίο καθόρισε η έλευση της πανδημίας.

Τα ατού και τα οφέλη του τόπου τίθενται σε μια προτεραιοποίηση και ίσως χρειαστεί να επανακαθοριστούν.

Το μόνο δυνατό μας χαρτί που πιστεύω ότι μένει αναλλοίωτο στο πέρασμα της συγκυρίας είναι η παλιά πόλη.

Όλα τα υπόλοιπα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα δεν αναθεωρούνται αλλά επανεξετάζονται και επανακαθορίζονται μέσα σε ένα πρίσμα ασφάλειας και δυναμικής αναγέννησης.

Η πόλη συστέλλεται από το διάβα του ιστορικού χρόνου.

Οι ηγεσίες οφείλουν να καθοδηγήσουν τον τόπο, αν έχουν τις δυνατότητες.

1 Comment

  1. Ποιες δυνατότητες έχουν οι τοπικές ηγεσίες το βλέπουμε παραδειγματικά στο κλάδεμα των δέντρων, η μητέρα μου, γνώστης και λάτρης φυτών και λουλουδιών, λέει πως όσα δέντρα γλίτωσαν και δεν κόπηκαν, κλαδεύτηκαν σαν να τα έχουν φάει γαϊδάροι. Περίπου έτσι λειτουργούν τα πάντα στα Χανιά, με κάποια θέληση ναι, αλλά χωρίς συνολικό όραμα, αίσθηση, γούστο, γνώσεις, ικανότητες. Ο δήμαρχος που θα έπρεπε σαν ένας μαέστρος μιας κλασικής ορχήστρας να φροντίζει για ένα αρμονικό σύνολο, απλά διαχειρίζεται και ακολουθεί μελέτες ασύνδετες μεταξύ τους, που ισχύουν για παντού και δεν έχουν σχέση με τα Χανιά, δεν μπορεί αλλιώς, ο μαέστρος δεν είναι απλά επάγγελμα, ούτε ο δήμαρχος είναι επάγγελμα: θέλουν ταλέντο και βάθος χαρακτήρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες