Με αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα της Γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 18:00, στο Πνευµατικό Κέντρο Χανίων, παρουσιάζεται το θεατρικό δρώµενο «8 Γυναίκες που Έγραψαν Ιστορία: Ain’t I a Woman?», µε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οχτώ 8 εµβληµατικές γυναικείες µορφές: Olympe de Gouges, Sojourner Truth, Καλλιρρόη Παρρέν
Emmeline Pankhurst, Ελένη Σκούρα, Αύρα Θεοδωροπούλου, Μαρία ∆εσύπρη, Ρόζα Ιµβριώτη
Μέσα από το λόγο, την κίνηση και τη µουσική το δρώµενο ζωντανεύει τις µορφές αυτών των γυναικών.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Πνευµατικό Κέντρο Χανίων και την Α.Μ.Κ.Ε. TH.AR.O.S. (Through Art Or Science), µε την υποστήριξη του ∆ηµόσιου ΣΑΕΚ Χανίων και της ∆ιεθνούς Ένωσης Αστυνοµικών – Τ.∆. Χανίων.
Συντελεστές:
Κείµενα–Στίχοι–Video–Σκηνοθεσία: Μανωλικάκης Λεωνίδας
Επιµέλεια Κίνησης: Αληζιώτη Βιργινία
Συµµετέχουν: Αληζιώτη Βιργινία, Κλεινάκη Αφροδίτη, Λογαρίδου Σοφία, Χιώτακη Ιωάννα, Ψυχαράκη Ανδρονίκη
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.


