Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Θάλασσες προσβάσιμες σε ΑμεΑ στον Δήμο Πλατανιά

Ενα ολοκληρωμένο σύστημα προσβασιμότητας στη θάλασσα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα και άτομα ΑΜΕΑ, εγκατέστησε ο Δήμος Πλατανιά σε τέσσερις παραλίες, στο πλαίσιο της βελτίωσης των υποδομών για ΑΜΕΑ στον Δήμο. Το συγκεκριμένο σύστημα Sea Access, έχει εγκατασταθεί σε Κολυμπάρι, Πύργο Ψηλονέρου, Πλατανιά και Μάλεμε.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μηχάνημα compact διαστάσεων, που κινείται εύκολα πάνω στην άμμο χάρη στις ρόδες τύπου μπαλονιού που διαθέτει, ενώ συμπεριλαμβάνεται ένας τηλεκινούμενος πτυσσόμενος διάδρομος με μήκος σχεδόν 10 μ. που ετοιμάζεται εύκολα για χρήση, αφού εγκαθίσταται και απεγκαθίσταται μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, η προμήθεια των συστημάτων έγινε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία»- ΕΣΠΑ 2014-2020.
Σημειώνεται ότι στις συγκεκριμένες παραλίες, όπου τοποθετήθηκαν οι μηχανισμοί, έγιναν και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να τηρείται η αλυσίδα προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, με θέση στάθμευσης, διάδρομο, αποδυτήρια, ράμπα στην παραλία αλλά και θέσεις σκίασης.
Το σύστημα δεν είναι μονίμως τοποθετημένο στην παραλία, συνεπώς δίνεται η δυνατότητα να προσαρμόζεται η καθημερινή του θέση ανάλογα με τον κυματισμό, τις μεταβολές στον αιγιαλό, τον αερά κ.λπ., ενώ είναι εύκολη η απομάκρυνσή του, αν προκύψει ανάγκη λόγω αιφνίδιων έντονων καιρικών φαινομένων.
Τις επόμενες μέρες, πρόκειται να γίνει η παρουσίαση των συστημάτων αυτών, όπως και επίδειξη του τρόπου χρήσης τους.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα