Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Θα ξεχειμωνιάσουμε;

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα (αλλά και στην Ευρώπη), βρίσκεται το ζήτημα του υψηλού κόστους ενέργειας.
Με τον χειμώνα που έρχεται να είναι… κοστολογικά βαρύς, με τις ανατιμήσεις του πετρελαίου θέρμανσης, του ρεύματος, του φυσικού αερίου, αλλά και με τις γενικότερες αυξήσεις σε προϊόντα που συνθέτουν το “καλάθι του νοικοκυριού”, επιβάλλεται η αναζήτηση εκείνων των λύσεων που θα βοηθήσουν την κοινωνία να… ξεχειμωνιάσει και κατ’ επέκταση να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις της.
Σαφώς το πρόβλημα είναι διεθνές και οι παράμετροί του περίπλοκες. Αλλά αυτό δεν… λέει και πολλά στον κόσμο, που δεν θέλει να ταλαιπωρείται από το κρύο και σκέφτεται πώς θα τα καταφέρει.
Για την προστασία των καταναλωτών, η ελληνική κυβέρνηση έχει εξετάσει εδώ και καιρό και έχει ξεκινήσει να “μοιράζει ομπρέλες” υπό τη μορφή επιδοματικών μέτρων.
Σήμερα, θα λάβει και τις αποφάσεις της επί της ενεργειακής κρίσης η Ε.Ε., η οποία έχει καλέσει τις κυβερνήσεις των χωρών – μελών της να βάλουν σε προτεραιότητα την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
Ο χειμώνας, σιγά – σιγά καταφτάνει. Θα βοηθήσουν τα όποια μέτρα για το… ξεχειμώνιασμα;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα