Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Θα το κάνουν;

Αυτή την ώρα της παγκόσμιας πανδημίας κανένα ευρωπαϊκό κόμμα δεν ξεσηκώνει τον λαό σε διαδηλώσεις που επιτείνουν τη διασπορά της πανδημίας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εκατομμυρίων πολιτών, επιβαρύνουν τα συστήματα υγείας και συνανθρώπους μας υγειονομικούς, δίνουν ευκαιρία στη βία του όχλου να απειλεί την κοινωνική ασφάλεια και την περιουσία πολιτών και κράτους και τορπιλίζουν την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.

• Η κομματική αντιπαλότητα μπορεί να περιμένει σε άλλες χώρες. Όχι στην Ελλάδα απ’ ό,τι βλέπουμε! Τον ΣΥΡΙΖΑ τον πληρώσαμε. Και υποθέταμε ότι ξεχρεώσαμε με τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε με δεκανίκι τον Καμμένο, με την αστυνομική βία των ΜΑΤ που φρουρούσαν το Μαξίμου του κ. Τσίπρα και έδερναν τους συνταξιούχους αλλά και με την πλήρη ανοχή σε κάθε είδους και ιδεολογίας μπαχαλάκηδες.
• Τον πληρώσαμε με το δημοψήφισμα του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ και με το τρίτο μνημόνιο που υπεύθυνα ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση. Αλλά και με την αυταρχική του και ανεύθυνη διακυβέρνηση, το τέταρτο ουσιαστικά μνημόνιο και πολλά άλλα.
• Αμ δε! Επιστρέφει με τον ίδιο λαϊκισμό και ανευθυνότητα με σκοπό την εξουσία και μόνο. Γαία πυρί μειχθήτω αρκεί να είναι σε κυβερνητικό σχήμα με το ένα ή τα δυο πόδια- αν “μπαχαλέψει” τελείως την χώρα.
• Επιτέλους τα κόμματα στη χώρα ας απομονώσουν και ας καταδικάσουν τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να επιστρέψουν αδιαφορώντας για την αγωνία των πολιτών, για την ΥΓΕΙΑ, την ασφάλεια και την οικονομία.
• Ωφελημένα θα βγουν. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μη μπορώντας να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση επί χρόνιων προβλημάτων της χώρας επιχειρεί να επανέλθει στην εξουσία ακόμα και επί των ερειπίων της Ελλάδας.
• Επιτέλους, στο 2021 είμαστε. Ας αυτοπροστατευθούμε από τις πολιτικές πρακτικές που μας κρατούν στο ρόλο της ψωροκώσταινας .
• Οι οιωνοί για πρόοδο και ανάπτυξη μόλις η πανδημία ελεγχθεί, υπάρχουν. Αρκεί να απομονώσουμε, τον διχασμό, την βία, τον λαϊκισμό, την ανευθυνότητα.
• Τους καταψήφισε ο λαός το 2019.
• ΤΩΡΑ χρειάζεται και να τους απομονώσουν, να αποστασιοποιηθούν από την βία -που μόνο βία, διχασμό και καταστροφή θα φέρει στη χώρα- όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Κατ’ αρχάς, λοιπόν, η Βουλή είναι ένας χώρος που πρέπει και μπορούν να ακουστούν φωνές υπευθυνότητας. Μάλιστα ίσως χρειάζονται και δημόσιες ξεκάθαρες δηλώσεις συμπολιτών με κύρος από όλους τους πνευματικούς και κοινωνικο-οικονομικούς τομείς για την κατηφόρα που μας περιμένει αν αφήσουμε το διχασμό και την βία να μας παρασύρει.

Θα το κάνουν;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Φαίνεται κύριε διευθυντά πως κάποιοι δημοσιογράφοι δε σηκώνουν αντίλογο. Γι ‘ αυτό δεν έχετε δημοσιεύσει διάφορα σχόλια που έχω κάμει. Εκτός και αν η διαφορετική άποψη για ένα θέμα αποτελεί προσβολή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα