Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020

Τέλος το χύμα ελαιόλαδο στα καταστήματα εστίασης

Αυστηρή εφαρμογή του μέτρου που βάζει τέλος στο χύμα ελαιόλαδο στα καταστήματα μαζικής εστίασης, ζητά το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Oπως ανακοίνωσε, από 1/1/2018 κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση (π.χ. σαλάτες) πρέπει να διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης οι οποίες προέρχονται από εγκεκριμένο τυποποιητήριο ελαιολάδου και φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις.
Μέσω της ανακοίνωσης, γνωστοποιείται επίσης, ότι για τη διάθεση οίνου και λοιπών αλκοολούχων ποτών που προσφέρονται στους καταναλωτές χύμα, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται στον Τιμοκατάλογο ή σε ανηρτημένη πινακίδα του καταστήματος η χώρα προέλευσης ,ο παραγωγός και εμφιαλωτής τους.
Επισημαίνεται τέλος στους συσκευαστές των αγροτικών προϊόντων που προβλέπονται από τη σχετική διάταξη νόμου (π.χ. ντομάτες, εσπεριδοειδή) η υποχρέωσή τους για κατοχή και τήρηση Βιβλίου ιχνηλασιμότητας για τη νόμιμη εμπορία και διακίνηση αγροτικών προϊόντων.
Στους παραβάτες των παραπάνω θα επιβάλλονται οι από το Νόμο προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες