Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Τα “Χ.ν” στη βάση της Ryanair στο Δουβλίνο (φωτ. & video)

Τα “Χανιώτικα νέα” και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κώνστας βρίσκονται στο Δουβλίνο όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, γνωστοποίησε τα σχέδια του αερομεταφορέα για την χειμερινή σεζόν , αφήνοντας αιχμές για την Fraport η οποία διαχειρίζεται και το αεροδρόμιο Χανίων, αλλά και για την μη ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης, στα αιτήματα της αεροπορικής εταιρίας για κίνητρα προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η βάση της Ελλάδα.

Όπως ανακοινωσε ο κ. Wilson μεταξύ άλλων «με απογοήτευση ανακοινώνουμε το κλείσιμο της βάσης της εταιρίας μας στην Αθήνα τον Οκτώβριο, για την χειμερινή σεζόν, αλλά η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε ανεξήγητα να ανταποκριθεί στα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της Ryanair για ένα τόσο απαραίτητο πρόγραμμα ανάκαμψης του τουρισμού…. όπως έχουν ήδη κάνει η Κροατία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες. Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η ελληνική κυβέρνηση και η γερμανική εταιρία αποτυγχάνουν να προσφέρουν για τον λαό και την οικονομία της Ελλάδας»

Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους είναι “πρωταθλήτρια” σε αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων. 

Εν τω μεταξύ, την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πτήση με εξομοιωτή 747 ΜΑΧ είχαν δημοσιογράφοι στο κέντρο εκπαίδευσης της Ryanair.
Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι η εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 5.000 πιλότους και στο στο κέντρο εκπαίδευσης που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2021 και κόστισε 65 εκ ευρώ αυτή την εποχή εκπαιδεύονται 690 πιλότοι και εδώ και ένα χρόνο εκπαιδεύτηκαν 1.000

Απαντώντας σε ερώτηση των “Χ.ν.” αναφορικά με τη διακοπή των δρομολογίων της Ryanair από την Αθήνα, ο κ. Michael O’ Leary τόνισε πως η διαχείριση των ελληνικών αεροδρομίων από τη Hochtief και τη Fraport και η πολιτική τους να αυξάνουν τις τιμές όποτε πέφτει η κίνηση, είναι η βασική αιτία της διακοπής αυτής.

Ο CEO της Ryanair, κ. Wilson, ερωτηθείς για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν για τα Χανιά, μάς απάντησε πως πιστεύει ότι έχουν πολλά περιθώρια για να δεχθούν περισσότερους επισκέπτες, ειδικά τη χειμερινή περίοδο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα