Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Τα μεγαλύτερα τέρατα αυτού του κόσμου είναι οι άνθρωποι

Οι μισές δουλειές, οι μισές κουβέντες, οι μισές αμαρτίες, οι μισές καλοσύνες έφεραν τον κόσμο στα σημερινά χάλια. Φτάσε μωρέ άνθρωπε, ως την άκρα, βάρα και μη φοβάσαι. Πιο πολύ σιχαίνεται ο Θεός το μισοδιάολο παρά τον αρχιδιάολο.
Νίκος Καζαντζάκης

H κυριαρχία του κακού επάνω στον άνθρωπο μπορει να τον μετατρέψει στον χειρότερο και τρομακτικότερο τέρας. Ζούμε σε ένα κόσμο που όλα τα όρια έχουν ξεπεραστεί και αμφισβητείται  επικίνδυνα η ανθρώπινη φύση μας.

Γεγονότα τα οποία συγκλονίζουν την κοινή γνώμη και τα οποία δε γίνονται γνωστά από τα ΜΜΕ έρχονται να δηλώσουν ότι οι καιροί που ζούμε περιέχουν τόσο μεγάλη δόση διαστροφής, διαφθοράς και αθλιότητας που ο απλός άνθρωπος,  αυτός που έχει ανθρώπινη υπόσταση,  δεν μπορεί ούτε να πιστέψει σε όλα αυτά και ίσως ακόμα και να  δυσκολεύεται να τα ακούσει .

Κι όμως τα τέρατα έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και συνθλίβουν τα πάντα χωρίς  ενδοιασμούς και όρια. Παιδιά που εξαφανίζονται κάθε μέρα, ένα θέμα το οποίο όλοι γνωρίζουμε,  αλλά κανείς δε θέλει να πιστέψει τι συμβαίνει με αυτά τα παιδιά. Σατανιστικές τελετές, ανθρωποθυσίες , ανίεροι άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας, πείνα , δυστυχία , διαφθορά, πόλεμοι και τόσα άλλα που τώρα άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια είναι τόσο τρομακτικά και σίγουρα δεν είναι τόσο μακριά από εμάς όπως πιθανόν να πιστεύουμε.
Την ίδια στιγμή η έλλειψη ενημέρωσης  ή χειρότερα η  επιλεκτική ενημέρωση βοηθά στο να αποκαλύπτονται δύσκολα τα κυκλώματα που λειτουργούν με ακρίβεια και μυστικότητα σε όλο τον κόσμο.

Για να υπάρξει όμως μέλλον για τους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη θα πρέπει όλα  αυτά να σταματήσουν.  Θα πρέπει η ανθρωποφαγία, πλασματικά και κυριολεκτικά να σταματήσει εδώ.

Ο άνθρωπος είναι ικανός για το μεγαλύτερο καλό και ταυτόχρονα για το μεγαλύτερο τερατούργημα.

Το καλό και το κακό βρίσκονται και τα δύο μέσα στην ανθρώπινη φύση μας.
Η δύναμη με την οποία λειτουργούν μέσα στον καθένα από εμάς προσδιορίζεται αρχικά από εμάς τους ίδιους και τελικά από εκείνο το ένα από τα δύο που θα κυριαρχήσει επάνω μας.
Ο άνθρωπος Άγγελος αντιπροσωπεύει το καλό το οποίο χει μεγάλη ανάγκη η ανθρώπινη ύπαρξη μας. Ο Άνθρωπος διάβολος είναι ο άνθρωπος που αντιπροσωπεύει το κακό, το οποίο όχι μόνο δεν έχουμε ανάγκη αλλά είναι κι αυτό το οποίο οδηγεί στην καταστροφή και το χάος όχι μόνο εμάς αλλά και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας.
Η αρχή μιας τέτοιας θεωρητικής άποψης είναι που γεννά την τραγική συνέχεια.
Αυτό το μικρό που πάντα οδηγεί σε κάτι μεγαλύτερο.

Η έννοια του ανθρώπου δεν θα έπρεπε να  έχει αλλάξει στους αιώνες και είναι αυτή η έννοια που προσδιορίζεται μόνο από  το καλό.

Η αντίσταση, η επιφυλακτικότητα, ο φόβος της προδοσίας, ο ανταγωνισμός, η λατρεία της ύλης,  η αδικία και η προάσπιση  οποιουδήποτε συμφέροντος έναντι των αρχών της ανθρώπινης υπόστασης μας είναι μια μεγάλη προδοσία στο είδος μας που πρέπει να πάψει.
Γιατί ενώ ο Θεός μπορεί να εκφραστεί  μέσα από όλα τα πράγματα που βρίσκονται γύρω μας, ο διάβολος μπορεί να εκφραστεί μόνο μέσα από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες