Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Τα κόμπλεξ των δρόμων…

Η εικόνα που παρουσιάζουν πολλοί δρόμοι του νησιού παραπέμπουν σε δυσεξήγητα συμπλέγματα κάποιων συμπολιτών(;) μας!!!
Δύσκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει το υβρεολόγιο που γράφεται σε κεντρικούς κόμβους των πόλεων, με το λεκτικό οχετό να παραπέμπει σε ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες που εκτονώνουν έτσι την πλημμυρίδα βλακείας που τους χαρακτηρίζει. Συνήθως οι αισχρολογίες συνοδεύονται και από το οπαδικό «παραπεμπτικό», για να γνωρίζει ο υποτιθέμενος «υβριζόμενος» την «πηγή» των ύβρεων!!! Αφοσίωση στην ομάδα, πλεονάζουσα ανοησία ή μήπως παρελκόμενο της ανεργίας ή της αεργίας; Σε κάθε περίπτωση προσβάλλει την ήδη καταρρακωμένη αισθητική μας να υποχρεωνόμαστε οικογενειακώς να διαβάζουμε τα «αποφθέγματα» των λογής ευηθών συμπολιτών(;) μας!!!
Άλλη ακατανόητη εικόνα των δρόμων είναι οι περιφερόμενοι ηχορρυπαντές που με σαδισμό περιφέρουν τα κόμπλεξ τους κυρίως μεσημεριανές και μεταμεσονύχτιες ώρες!!! Μοτοποδήλατα με ειδικές εξατμίσεις, που πωλούνται νομίμως, αλλά χρησιμοποιούνται παρανόμως(!!!) -εκπληκτικό παράδοξο- και αυτοκίνητα-ντισκοτέκ δοκιμάζουν τα νεύρα και μας κολάζουν, διότι αυθορμήτως αντιδρούμε με ασυνήθιστα για την αγωγή μας άκομψα λεκτικά σχήματα!!! Θα μπορούσε -πιλοτικά έστω- να μελετηθεί επιστημονικά το κίνητρο των ηχορρυπαντών και να ενταχθούν σε προγράμματα ψυχοθεραπείας•  θα βοηθούσε και αυτούς και πολύ περισσότερο εμάς ειδικά αυτούς τους θερινούς μήνες, που είμαστε εκτεθειμένοι στις ορέξεις τους!!!
Άλλο χαρακτηριστικό των δρόμων των πόλεων μας είναι ότι μετατρέπονται σε πεδία βολής… απορριμάτων, πέριξ όμως των κάδων απορριμάτων!!! Ακατανόητο να αστοχούν κάποιοι συμπολίτες σε ρίψεις εξ επαφής, όταν άλλοι ευστοχούν σε αεροπορικές βολές από χιλιάδες «πόδια» στο στόχο τους!!! Η άσφαλτος και τα πεζοδρόμια περιμετρικά των κάδων είναι «ποτισμένα» με δεκάδες ή εκατοντάδες υγρά, ενώ η αποφορά κι η δυσωδία μπορούν να εξοντώσουν σε μεγάλη ακτίνα περιπατητές ή άλλους περαστικούς που δεν προνόησαν για τις αναπνοές δύτη(!!!) που χρειάζονται καθώς περνούν απ’ τα εν λόγω σημεία!!!
Κι ερχόμαστε στα σκυλάκια… Συμπαθέστατα τετράποδα, αλλά υπερβολικά υπάκουα στους «κυρίους» και «κυρίες» τους στην διασπορά άφθονης φρέσκιας κοπριάς στα κεντρικά οδικά δίκτυα και τα ούτως ή άλλως στενόχωρα πεζοδρόμια!!! Οι ανυποψίαστοι πεζοί οφείλουν να μετρούν τα βήματά τους και με αργό και σταθερό ρυθμό να προχωρούν λαμβάνοντας υπόψη τις «νησίδες» περιττωμάτων που καραδοκούν παντού!!!
Αφήνω τελευταίο το κόμπλεξ του παρκαρίσματος!!! Αυτό προφανώς έχει προκύψει απ’ την έλλειψη ιδιωτικών χώρων στάθμευσης και εξ αυτού κρίνεται απαραίτητη η δημόσια έκθεση των αυτοκινήτων μας σε χώρους απίθανους και πρωτότυπους, όπως σε διασταυρώσεις κεντρικών δρόμων, σε πεζοδρόμια, στις εισόδους-εξόδους σχολείων, νηπιαγωγείων, καταστημάτων, ιατρείων κ.λπ. κ.λπ.
Ο Πολιτισμός της καθημερινότητας πρέπει σίγουρα ν’ αποβάλλει τα συμπλέγματά μας, κατάλοιπα της κοινωνικής απαιδευσίας μας…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα