Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Τα κέρδη τους ή οι ζωές µας

Kύριε διευθυντά,
αυτό που βιώνουµε, χρόνια τώρα, είναι πέρα από κάθε λογική πέρα από κάθε ηθική, είναι πέρα από την πραγµατικότητα. Αποτελεί το νέο κυβερνητικό αφήγηµα, ότι δηλαδή, θα πρέπει να µάθουµε να ζούµε µε τις καταστροφές από εδώ και πέρα. Έτσι οι πυρκαγιές, οι πληµύρες, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος η ανθρώπινη ζωή µπαίνουν όλα στο ζύγι. Η πρόληψη, η ασφάλεια του λαού θεωρείται κόστος για τα κέρδη των λίγων.
Στο όνοµα του κέρδους, το κράτος εµπορευµατοποιεί τα πάντα από την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της παιδείας µέχρι τα δάση και τις παραλίες.
Είναι η κυρίαρχη πολιτική που µπροστά στα κέρδη των λίγων στέλνει στα τάρταρα τις ανάγκες των πολλών.
Είναι αυτή η πολιτική που δεν βάζει συστήµατα τηλεδιοίκησης στα τρένα, είναι αυτή που κάθε χρόνο δίνει όλο και λιγότερα για να προστατευτούν τα δάση, είναι αυτή που δεν έχει προτεραιότητα τα αντιπληµµυρικά έργα και την αντισεισµική προστασία, είναι αυτή που επιλέγει να µας εµπλέκει ακόµη περισσότερο στα ιµπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ζούµε στον 21ο αιώνα, η τεχνογνωσία και η επιστήµη έχει φτάσει στα ύψη και µπορούν να προσφέρουν απίστευτες δυνατότητες στον άνθρωπο αρκεί να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη των λίγων. ∆εν θα πρέπει να δεχτούµε αυτό τον παραλογισµό. ∆εν θα πρέπει να επιτρέψουµε να κυριαρχήσει αυτή η αποκτήνωση που δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές..
Το σηµερινό κράτος µε όλες τις µέχρι σήµερα κυβερνήσεις, τις περιφερειακές – δηµοτικές αρχές έχει αποδείξει ότι η προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού µας δεν είναι στις προτεραιότητες τους. Η κυρίαρχη ευρωενωσιακή πολιτική που Ν∆-ΣΥΡΖΑ-ΠΑΣΟΚ υπηρετούν και πίνουν νερό στο όνοµά της έχει σαν βασικό κανόνα ότι η προστασία και η πρόληψη από πυρκαγιές πληµύρες, σεισµούς είναι µεγάλο κόστος επιλέγοντας να µοιράζει «απλόχερα ψίχουλα» σαν αποζηµιώσεις ύστερα από τέτοιες καταστροφές.
Αυτή την ευρωενωσιακή πολιτική λιβανίζουν και µας την δείχνουν ως µονόδροµο προκειµένου να καλύψουν τις δικές τους εγκληµατικές ευθύνες οι τοπικοί «άρχοντες».
Αυτή την πολιτική θα συνεχίσουν και την επαύριον των περιφερειακών και δηµοτικών εκλογών µε όποια µορφή και αν εµφανίζονται προεκλογικά πχ ως «ανεξάρτητοι» «ακοµµάτιστοι» , «υπερκοµµατικοί» αλλά όλοι τους όµως πλήρως εξαρτηµένοι από την πολιτική που αντιµετωπίζει ως κόστος στις ζωές µας.
Στο χέρι µας είναι αυτή την εποχή στο δίληµµα που µας πλασάρουν τα κέρδη τους ή οι ζωές µας εµείς να επιλέξουµε τις ζωές µας και να ενισχύσουµε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, παντού. Σε περιφέρειες και σε δήµους.
Μπροστά οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Βουρλάκης Νίκος
υποψήφιος περιφερειακός σύµβουλος
µε τη Λαϊκή Συσπείρωση


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα