Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Τα καμώματα του Φιλοζωικού Συλλόγου

Τούτη η εφημερίδα, εδώ και χρόνια, έχει κάνει αγώνα για τη λύση του προβλήματος των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη και γενικά στο Νομό Χανίων. Και όχι μόνον αυτό. Εχει βοηθήσει και βοηθά το έργο των ανθρώπων που αγωνίζονται επί πολλά χρόνια, για το θέμα αυτό (περίπτωση κας Βρόμπελ).
Εκατοντάδες τα δημοσιεύματα, οι καταγγελίες. Μέχρι σήμερα οι άρχοντες και παράγοντες του τόπου (παλιοί και νέοι) δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύση.
Μέσα σ’ αυτή την προσπάθεια εμφανίστηκε πριν λίγα χρόνια και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων.
Αξιος ο μισθός και το έργο τους, μόνο που ξαφνικά θέλει να μετατρέψει την εφημερίδα σε αστυνομία ή εισαγγελία. Και καταγγέλλει την εφημερίδα ότι δημοσιεύει αγγελίες για πώληση σκύλων (κυρίως κουταβιών).
Και πράγματι κάτι τέτοιο γίνεται. Οι αγγελίες όμως που επικαλείται (έχουν δημοσιευτεί τα δύο τελευταία χρόνια) αφορούν σκυλάκια που κατά κανόνα είναι ελεγμένα, έχουν μικροτσίπ και κυρίως το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη τους. Τι σημαίνει αυτό; Οι κυρίες του Φιλοζωικού Συλλόγου θα μπορούσαν να βρουν άνετα τους ιδιοκτήτες και να διαπιστώσουν αν παράνομα προβαίνουν σε τέτοιες διαδικασίες και όχι να ζητούν από την εφημερίδα να κάνει ανάκριση σ’ αυτόν που θέλει να ανακοινώσει κάποια πώληση κουταβιού. Τα στοιχεία αυτών που παραδίδουν αυτές τις αγγελίες, δίδονται στην εφημερίδα και αποδείξεις νόμιμες κόβονται για την πληρωμή των καταχωρίσεων αυτών.
Τα υπόλοιπα ας τα αναλάβουν οι κυρίες του Φιλοζωικού και αν μας φέρουν τα ονόματα των παράνομων πωλητών, εμείς δεν θα επιτρέψουμε καταχωρίσεις τους στην εφημερίδα.
Πρέπει όμως να γίνει, πριν από κάθε κίνηση, αντιληπτό το εξής: Αυτός που πουλάει ή αγοράζει ένα κουτάβι συνειδητά συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αδέσποτων. Δεν πληρώνω για ένα σκυλάκι και μετά το πετάω… στον δρόμο.
Και ένας περιστασιακός πωλητής προβαίνει στην ενέργεια αυτή, γιατί προφανώς πιστεύει ότι αν το κουτάβι πωληθεί και δεν δοθεί δωρεάν, θα έχει άλλη τύχη. Δύσκολα θα βρεθεί μελλοντικά στον δρόμο.
Ακρότητες, αφορισμοί δεν χρειάζονται. Ηρεμα να δουλέψουμε όλοι για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος. Και ηρεμία δεν υπάρχει -αλλά μόνο εκνευρισμός- όταν ο Φιλοζωικός Σύλλογος μας στέλνει την εισαγγελία ή την αστυνομία, να απολογηθούμε, και να γίνουμε καταδότες… αυτών που καταχώρισαν αγγελίες για πώληση κουταβιών.
Εχουμε πολλά βάσανα και δουλειές, ως επιχείρηση, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, για να μας μείνει χρόνος να αντιμετωπίζουμε τις εμμονές των κυριών του Φιλοζωικού Συλλόγου. Οι οποίες -επαναλαμβάνουμε- έχουνε κάνει πολύ λιγότερα απ’ όσα η εφημερίδα εδώ και μερικές δεκαετίες για τα αδέσποτα σκυλιά.
Τα “Χανιώτικα νέα”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα