Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Τα “καλάθια”

Η προειδοποίηση είχε έρθει εγκαίρως: Οι οικονομίες και οι κοινωνίες θα πρέπει να προετοιμάζονται για ένα μακρύ χειμώνα ανατιμήσεων στο σύνολο σχεδόν προϊόντων και υπηρεσιών, και στο οποίο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να μπαίνει “φρένο”.
Ο προβληματισμός έντονος όπως και η ανησυχία στους καταναλωτές, με την ενεργειακή κρίση και τη γενική ακρίβεια να τους δημιουργούν μόνιμο “πονοκέφαλο”.
Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό των πολιτών προχωρά σε μειώσεις σε κάποιες αγορές, επιλογές, έξοδα, λόγω της ακρίβειας. Πολλοί μάλιστα προχωρούν και σε μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας, την ώρα που οι αυξήσεις δυσκολεύουν πολύ την ανταπόκρισή τους σε οικονομικές – φορολογικές υποχρεώσεις.
Για την αντιμετώπιση όλων αυτών η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα, όπως κατ’ αρχήν με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα, τώρα με το πετρέλαιο θέρμανσης, την καταβολή επιδομάτων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τελευταία με τα διάφορα “καλάθια”: Του νοικοκυριού, αλλά και το εορταστικό και των παιδικών παιχνιδιών εν όψει των Χριστουγέννων.
Στο κυβερνητικό “τραπέζι” έχουν “πέσει” και άλλες σκέψεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν (;) ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που έχει δημιουργηθεί.
Το ζήτημα, βέβαια είναι το πρόβλημα της ακρίβειας να λυθεί άμεσα και να μην περιμένουμε τα -ανά περίπτωση- “καλάθια”, που απλώς είναι “ασπιρίνες” για να… περνάει προς στιγμή ο “πονοκέφαλος”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα