Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Τα “γράμματα της Παναγίας”

 

Τα έξι γράμματα της Παναγίας, από το βιβλίο του δασκάλου Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, όπου κάθε ένα από αυτά συμβολίζει και μια ημέρα για όλα όσα έζησε τη Μεγάλη Εβδομάδα η Μεγάλη Μάνα του κόσμου, η Παναγία μας, απευθυνόμενη στον Υιό Της, παρουσιαστήκαν το βράδυ του Σαββάτου εντός του Ιερού Ναού των Αγίων  Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η  Ενορία του προαναφερόμενου ναού με την  ομάδα “Λόγου και Τέχνης ΕΥ-πλους” και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, με αφορμή την έναρξη των Αγίων Ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.
Οπως τόνισε ο Βαγγέλης Κακατσάκης, «μπορούμε να πούμε ότι είναι μια επαναλαμβανόμενη ευλογία γιατί είναι η ένατη φορά με πρώτη το 2004 στην Ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης την Κωνσταντινοπουλιάδα, που παρουσιάζονται τα γράμματα της Παναγίας. Είναι μια λειτουργία του “εμείς”, γιατί συμπράττουν  σε αυτό μια ενορία που έχει ιερατικό προϊστάμενο τον παπά Γιάννη τον Μαστοράκη, ένα σχολείο που έχει διευθύντρια την Μαρία την Κλιματσάκη και μια άτυπη ομάδα λόγου και τέχνης ο ΕΥ-πλους. Οι τρεις αυτοί παράγοντες συνεργάζονται και αποδίδουν αυτό το αποτέλεσμα το οποίο όπως προείπα παρουσιάζεται για ένατη φορά».
Ο Γεώργιος Κανδαράκης, δάσκαλος τόνισε ότι «χαιρόμαστε ιδιαίτερα όπου ένας άνθρωπος από τον χώρο της εκπαίδευσης δημιουργεί και σε αυτόν τον πνευματικό τομέα και ευχόμαστε το μήνυμα των γραμμάτων αυτών που είναι μέσα στο πνεύμα του χριστιανικού ορθόδοξου κόσμου να λαμβάνει σάρκα και οστά και να μας ευλογεί».
Η Μαρία Κλιματσάκη, διευθύντρια του 11ου δημοτικού σχολείου: επεσήμανε ότι είναι «τιμή και χαρά μας η συνδιοργάνωση μιας τέτοιας μεγάλης εκδήλωσης, μια εκδήλωσης λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, μια εκδήλωση κάθαρσης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα