Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Τα Χελιδόνια του Μοναχού

Η τελευταία ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Κακατσάκη

• “Φώλιασαν” σε έντυπη μορφή και “ταξιδεύουν” για τις ανάγκες του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αγία Σοφία”

«Οσο αγαπώ τον Θεό,/ τόσο τον γνωρίζω,/ τόσο αγαπώ τα πλάσματά Του, είπε ο ηγούμενος στον μοναχό/ και του ζήτησε/ να το επαναλάβει/ Οσο γνωρίζω τα πλάσματα του Θεού,/ τόσο τα αγαπώ/ τόσο γνωρίζω τον Θεό,/ απάντησε ο μοναχός./Ο ηγούμενος χαμογέλασε./ Μόνοι μάρτυρες/ τα χελιδόνια της άνοιξης.»
Βαγγέλης Κακατσάκης

Ναι, τα είχαμε απολαύσει τα “Χελιδόνια του μοναχού” όταν εν μέσω κορωνοϊού πρωτοπέταξαν “αναγκαστικά” στο διαδίκτυο. Σε ψηφιακή πρώτη έκδοση. «Πέταξαν» παντού ανά την Κρήτη ανά την Ελλάδα. Τιμήθηκαν και τιμούνται με εκατοντάδες αγαπητικές κριτικές. Αλλά τα περιμέναμε, λαχταρούσαμε να τα πάρουμε στα χέρια μας και στην έντυπη μορφή τους. Να μυριζόμαστε την χάρτινη μυρωδιά τους. Να τα «βλέπουμε» να «φωλιάζουν» εκεί δίπλα στα αγαπημένα μας βιβλία στα οποία συχνά πυκνά επιστρέφουμε.

• Και έγινε μπορετό. Και κρατούμε/ κρατώ ήδη στα χέρια μου την τελευταία ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Κακατσάκη “Τα χελιδόνια του μοναχού” σε μια πολύ προσεγμένη έκδοση με νέο εξώφυλλο. Η οποία τώρα περιμένει τους παραδοσιακούς βιβλιοεραστές να τα αγοράσουν, να τα απολαύσουν να συνομιλήσουν μαζί τους και με τον ποιητή τους.

• Σ’ αυτήν την έντυπη έκδοση ο σχεδιασμός – εξώφυλλο – Σελιδοποίηση: Αντώνης Π. Βακάκης Επιμέλεια: Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη, Γιώργος Κουκουράκης.

• Από τις εκδόσεις της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης – Πυξίδα της Πόλης.

• Και το “Κοινωφελές ίδρυμα Αγία Σοφία” για τις ανάγκες του οποίου θα διατεθούν τα έσοδα του βιβλίου.

• Μάλιστα αυτή η Β έντυπη έκδοση, πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Οικογένειας του αείμνηστου Γεωργίου Χαρ. Παπαδάκη. Και, ας μου επιτραπεί να προσθέσω, με πρέσβειρα καλής θελήσεως την μητέρα της οικογένειας των Παπαδάκηδων από την Γεωργιούπολη. Την Καίτη Παπαδάκη, σύζυγο του αείμνηστου Γιώργου Χαρ. Παπαδάκη, η οποία αγάπησε πολύ και αυτήν τη συλλογή του ποιητή μας.

• Καλοτάξιδα, λοιπόν, και τα έντυπα ταξίδια των “Χελιδονιών του Μοναχού” του Βαγγέλη Κακατσάκη. Προς δόξαν του ποιητή τους, πνευματική απόλαυση των υποψηφίων νέων και παλιών αναγνωστών του και θεραπεία των πολλών αναγκών του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του κοινωφελούς ιδρύματος «Αγία Σοφία».

• Σημειώνεται ότι ο ποιητής αφιερώνει τα «Χελιδόνια» του στα εγγόνια του: Ευάγγελο, Ευδοκία, Ευρυδίκη και Ευαγγελία.

• Εδώ, μια μικρή φωτογραφική “γεύση” από το νέο εξώφυλλο, το πρώτο και το πίσω “αυτί” του βιβλίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα