Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Τα Χανιά στο… κόκκινο!

Να “κοκκινίσει η πόλη των Χανίων” από χιλιάδες Αϊ Βασίληδες φιλοδοξούν και φέτος οι διοργανωτές του Santa Run. Πέρα από τη μεγάλη παρέλαση των Αϊ Βασίληδων οι φετινές εκδηλώσεις είναι εμπλουτισμένες με μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις έτσι ώστε να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Για το φετινό Santa Run μίλησαν χθες στα τοπικά ΜΜΕ οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.
«Είναι μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός, μια γιορτή της πόλης, μια γιορτή αλληλεγγύης. Η βοήθεια στα ιδρύματα από τους πόρους που δίνει το Santa Run είναι πολύτιμη» υπογράμμισε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας που συνεχάρη όλους όσους “τρέχουν” για τη διοργάνωση, τόνισε πως ο Δήμος στηρίζει οικονομικά και όχι μόνο τη προσπάθεια και ότι φέτος συμμετέχει και η ΔΕΔΙΣΑ.

«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την κορυφαία εκδήλωση της 26ης Δεκεμβρίου αλλά και όλες τις άλλες παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή τους σ’ αυτές» ανέφερε η προϊσταμένη Δια βίου μάθησης, παιδείας και απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων κ. Κατερίνα Ζομπανάκη. Η κ. Ζομπανάκη επισήμανε την προσφορά του Santa Run στα 4 ιδρύματα αλλά και την προβολή των Χανίων και του ανθρώπινου πρόσωπο τους.

Για το σύλλογο “Ορίζοντας”  η γραμματέας του Αρχόντισσα Αναστασάκη-Μαρκετάκη σημείωσε πως «για 8η χρονιά το Santa run ενώνει τους κατοίκους αυτής της πόλης, μικρούς και μεγάλους, παιδιά και ενήλικες σε μια δράση που βγαίνει από την καρδιά τους και στηρίζει συμπολίτες μας που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες».

«Τα Χανιά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι περισσεύει η αγάπη. Είμαστε συγκινημένοι που μια πολύ σημαντική γιορτή ενώνει όλη την πόλη και προσφέρει παράλληλα και στήριξη και στα ιδρύματα που το έχουν ανάγκη. Σας περιμένουμε όλους μπορείτε να πάρετε τις στολές σας από τα κιόσκια στο ΚΤΕΛ, την Αγορά και το Γήπεδο» δήλωσε η κα Ελένη Χουδαλάκη υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη.

«Εκατόν πενήντα εθελοντές, άνθρωποι που κανείς δεν θα βάλει στην τσέπη του χρήματα από τη διοργάνωση, προσπαθούν και προσφέρουν για τα παιδιά της πόλης μας. Η συνεργασία είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια» ήταν τα λόγια του Νεκτάριου Ξανθουδάκη, μέλος της οργανωτικής Επιτροπής του Santa Run.

Για το ΚΗΦΑΑΜΕΑ η κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Μηνά  είπε πως το Κέντρο φιλοξενεί 20 παιδιά με αναπηρία και τα τελευταία χρόνια πασχίζει να φτιάξει τη δική του στέγη. «To Santa Run μας βοηθάει πάρα πολύ να τελειώσουμε το κτήριο μας. Και τα περυσινά και τα φετινά χρήματα που θα μας δοθούν θα πάνε για αυτόν τον σκοπό για αυτό και καλούμε όλους τους Χανιώτες να στηρίξουν μέσω του Santa Run τα παιδιά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος για την ΕΛΕΠΑΠ η κα Μάγκι Αρσενίδη- Μανουσέλη,  υπογράμμισε τη σημασία του Santa Run για τα ωφελούμενα ιδρύματα. «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη διοργάνωση και τη στήριξη του κόσμου και το ίδιο ζητάμε και φέτος. Να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να κάνει κόκκινη την πόλη» είπε μεταξύ άλλων.

Όλοι οι μετέχοντες στη συνέντευξη ευχαρίστησαν τους αφανείς ήρωες, τους εθελοντές του Santa Run που εδώ και 5 μήνες δουλεύουν σκληρά για την επιτυχία των δράσεων του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες