Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Τα αναμμένα φώτα και η ανησυχία για τις βλάβες

Αναμμένος παρέμενε χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας ο δημοτικός φωτισμός της πόλης των Χανίων. Εκπληκτοι οι πολίτες έβλεπαν το καταμεσήμερο αναμμένα όλα τα φώτα σε δρόμους και συνοικίες. Στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Ανδρέα Παπανδρέου, στην Τζανακάκη αλλά και στη Χαλέπα κ.α. Κάποιοι πολίτες, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ενέργειας αλλά και οικονομίας -διότι το κόστος θα το επωμιστεί πιθανότατα ο Δήμος, δηλαδή όλοι μας- τηλεφώνησαν στο 1050 για να αναφέρουν τη βλάβη στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) που είναι αρμόδιος. Η απάντηση ήταν ότι τα συνέργεια έτρεχαν σε άλλες βλάβες ιδιωτών σε Χανιά και Ηράκλειο, οπότε σε άγνωστο χρόνο θα γινόταν η αποκατάσταση της βλάβης στον δημοτικό φωτισμό!
Το πρόβλημα όπως πληροφορηθήκαμε προέκυψε από βλάβη που προκλήθηκε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, με συνέπεια να μην δοθεί η αυτόματη εντολή να σβήσουν τα φώτα την προγραμματισμένη ώρα. Μάλιστα το πρόβλημα αφορούσε σε ολόκληρο τον Νομό κι όχι μόνο την πόλη. Τελικά, η ζημιά επιδιορθώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι.
Ερωτήματα: Πόσα συνεργεία έχει ο ΔΕΔΔΗΕ στην Κρήτη; Και τι θα γίνει αν μέσα στο καλοκαίρι πέσουν μαζεμένες πολλές βλάβες;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα