Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τ. Θεοδωρικάκος: “Πρότυπο πατριωτισμού το Μουσείο Τυπογραφίας”

» Τη στήριξη του Μουσείου μέσα από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Εντυπωσιασμένος από το Μουσείο Τυπογραφίας “Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη” το οποίο χαρακτήρισε πρότυπο πατριωτισμού δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ενώ παράλληλα εξήγγειλε την οικονομική στήριξη του Μουσείου μέσα από την υπογραφή μιας προγραμματικής συμφωνίας με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.).
Ο κ. Θεοδωρικάκος αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Δημαρχείο Χανίων επισκέφθηκε το Μουσείο Τυπογραφίας όπου ξεναγήθηκε από τον ιδρυτή του Μουσείου Γιάννη Γαρεδάκη και τη διευθύντρια Ελια Κουμή, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και το παιδαγωγικό έργο που γίνεται σε αυτό. Εξομολογήθηκε μάλιστα την προτροπή του πρωθυπουργού προς τον ίδιο για να επισκεφθεί το Μουσείο Τυπογραφίας, μόλις ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την αποστολή του κ. Θοδωρικάκου στην Κρήτη προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
«Είμαι εντυπωσιασμένος, αυτός ο χώρος ταυτίζεται με την ιστορία των Χανίων, του νησιού, της Ελλάδας κι έχει πολύ σπουδαίες αναφορές, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν ένα τεράστιο αξιακό ενδιαφέρον για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις νέες γενιές που ενημερώθηκα ότι ενδιαφέρονται γι’ αυτή την προσπάθεια και έρχονται κατά χιλιάδες τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Συνεχίζοντας τόνισε ότι το Μουσείο Τυπογραφίας ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκη που έχει επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δημιουργία ενός νέου πατριωτισμού: «Βρίσκω ότι η πρωτοβουλία του κ. Γαρεδάκη συμβολίζει και εκπροσωπεί αυτό τον νέο πατριωτισμό. Μια προσπάθεια ατομική, με θυσίες, δημιουργικότητα και φαντασία, με μεράκι και όνειρο για την ελεύθερη και αξιόπιστη δημοσιογραφία. Με όνειρο και όραμα γι’ αυτή την πόλη κι αυτό τον νομό, για τη μεγαλόνησο και ολόκληρη τη χώρα», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως γι’ αυτό τον λόγο «το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αποφασισμένο να ενισχύσει με πράξεις αυτή την προσπάθεια».
«Ηδη έχω συζητήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ ώστε να υπογραφεί προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Μουσείου και της ΕΕΤΑΑ προκειμένου να καλυφθεί ένα σημαντικό τμήμα μιας περαιτέρω αναβάθμισης του Μουσείου, προσέλκυσης πολλών χιλιάδων πολιτών κ.λπ. Όλα αυτά τα θέματα μπορούν να αντιμετωπιστούν σχεδιασμένα ανάμεσα στους ανθρώπους του Μουσείου, την ΕΕΤΑΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε το μουσείο αυτό να γίνει ακόμα πιο γνωστό και να έχει ένα λαμπρό μέλλον για το καλό ολόκληρης της πόλης. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το κάνουμε πράξη», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.
Τέλος ερωτηθείς για τη δυνατότητα μετεγκατάστασης του Μουσείου σε κεντρικό σημείο της πόλης των Χανίων ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί από τους αρμόδιους του Μουσείου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Εμείς έχουμε μια φιλοσοφία στήριξης της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της αντίληψης που σας περιέγραψα για το νέο πατριωτισμό των Ελλήνων και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει οι αποφάσεις για ένα τέτοιο θέμα να παρθούν από την Αθήνα. Οι αποφάσεις αυτές πρέπει να παρθούν εδώ στα Χανιά από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες