Μικροένταση επικράτησε κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την οικολογία με τη συμμετοχή της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, του πρώην υπουργού και βουλευτή Γιώργου Σταθάκη, του αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και του δημάρχου Π. Σημανδηράκη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων.
Μέλη του κινήματος από τον Αποκόρωνα ενάντια στους πυλώνες υπερυψηλής τάσης πήραν τον λόγο στο τέλος της εκδήλωσης και εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τον σχεδιασμό που έχει γίνει. Από τη μεριά της η κα Μπακογιάννη έκανε γνωστό ότι παρά την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξετάζεται η δυνατότητα αλλαγών, ενώ μετά από νέες αντιδράσεις των μελών του κινήματος υποστήριξε ότι “η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί”, καλώντας τους πολίτες να εκφράσουν τις διαφωνίες τους στις επόμενες εκλογές. Η φράση αυτή προκάλεσε νέες αντιδράσεις, με την κα Μπακογιάννη να αποχωρεί, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί ανάμεσα σε διαδηλωτές και την πίσω είσοδο του θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” από όπου έφυγε το αυτοκίνητο.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, σε καταγγελία ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε πολίτες που ήθελαν να εισέλθουν στην αίθουσα που διεξαγόταν η συζήτηση προχώρησε πολίτης από το κοινό. “Κάνεις δεν έχει θέσει ζήτημα να μην μπει κάποιος” απάντησε ο δήμαρχος Χανίων. “Όποιος θέλει να μπει, να μπει”, σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.