Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Συζήτηση για πανδημία και εορταστικό φωτισμό στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων

Κριτική αναφορικά με τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην υγειονομική κρίση, τον εορταστικό φωτισμό που επέλεξε αλλά και το έργο του ποδηλατόδρομου στην οδό Τζανακάκη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης υποστήριξε πως ο Δήμος έχει τον «καλύτερο φωτισμό»σε σύγκριση με κάθε άλλη χρονιά». Επίσης αναφέρθηκε και στην θετική πορεία της αντιμετώπισης του κορωνοιού στα Χανιά.

«Δέχομαι πάρα πολλά παράπονα για τον στολισμό των πρώην περιαστικών δήμων. Δόθηκε βάρος στο κέντρο της πόλης και καλά έγινε αλλά παράλληλα θα έπρεπε στις περιαστικές περιοχές οι κάτοικοι εκεί να αισθάνονται ισότιμοι» είπε ο Άρης Παπαδογιάννης.

Από τη μεριά του ο κ. Τάσος Βάμβουκας επισήμανε πως κάποιες παρεμβάσεις για τον φωτισμό όπως αυτή στο λιμάνι με τις βάρκες είναι θετική, αντίθετα είναι αμφισβητούμενες αυτές σε πλατεία 1866, Νέα Χώρα και πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Μίλησε για την χάραξη του ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας τονίζοντας πως πρόκειται για «θετικό βήμα η δημιουργία του καθώς βασίζεται στην πολιτική που εδραιώσαμε ως δημοτική αρχή για την προσβασιμότητα. Από την άλλη είναι λάθος της δημοτικής αρχής να καταργήσει το ποδηλατόδρομο και το μεγάλωμα των πεζοδρομίων στην οδό Τζανακάκη με αποτέλεσμα να χαθούν χρήματα για ένα εξασφαλισμένο και χρηματοδοτούμενο έργο». Απαντώντας ο κ. Σημανδηράκης είπως ο Δήμος ακολουθεί τη λογική του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και ότι δεν έχει χαθεί καμία χρηματοδότηση, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νικηφοράκης είπε ότι σε σύγκριση με το 2018 ο φωτισμός έχει επεκταθεί σε πολύ περισσότερες περιοχές και σε περισσότερα σημεία.

«Ο φωτισμός δίνει ένα εορτάσιμο χρώμα από την άλλη πλευρά η πόλη μας θα γίνει πιο φωτεινή αν ο Δήμος γίνει πιο ανθρώπινος προς αυτούς που το έχουν ανάγκη» ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Σαρρή, που διετύπωσε ερωτήματα αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και σε τοπικό επίπεδο.

Για «παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, που την ίδια ώρα μας κουνάει το δάκτυλο ότι εμείς φταίμε! Οι μικρές επιχειρήσεις κράτησαν και τήρησαν όλα τα υγειονομικά μέτρα και τώρα τις κρατάνε κλειστές» δήλωσε ο Νίκος Βουρλάκης, συμπληρώνοντας πως «είναι πλήρη η απουσία του Δήμου για την κατάσταση της υγείας στα Χανιά. Δεν πρέπει να σταματάει στο ωραίο φωτιστικό που έβαλε στην είσοδο του νοσοκομείο αλλά να διεκδικήσει την ενίσχυση του ΕΣΥ». Ο ίδιος αναρωτήθηκε πότε θα έλθει προς συζήτηση το θέμα του δημοτικού γηροκομείου κάτι που η παράταξη του έχει ζητήσει εδώ και ένα χρόνο απο τη δημοτική αρχή. «Για εγκληματική και υποκριτική διαχείριση από την κυβέρνηση» μίλησε ο Σεραφείμ Ρίζος συμπληρώνοντας πως «αυτή έχει την απόλυτη υπεύθυνη για την εξάπλωση της πανδημίας». Παράλληλα κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι επαναλαμβάνει την καθησυχαστική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας πως «είναι μειωμένα τα κρούσματα γιατί είναι μειωμένα τα τεστ καλλιεργείται τον εφησυχασμό στους πολίτες».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες