Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Σύσκεψη για την Πολιτική προστασία στον Δήμο Φαιστού

Ευρεία σύσκεψη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Δήμου Φαιστού, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Φαιστού.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας της περιόδου 2022, υπό τον Δήμαρχο Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν όλα τα θέματα οργάνωσης και προετοιμασίας σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας, ενώ έγινε μια αποτίμηση των καλών πρακτικών της περυσινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο όργανο, αλλά και για την άριστη συνεργασία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο αντιμετώπισης φαινομένων. Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για τα μέσα και τα οχήματα που έχει ο Δήμος Φαιστού, προκειμένου να συνδράμει στην Πολιτική Προστασία κατά την αντιπυρική περίοδο, ενώ παρουσίασε και το επικαιροποιημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει καταρτίσει η Δημοτική Αρχή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε παράλληλα αναλυτική ενημέρωση των συναρμόδιων φορέων για τον τρόπο δράσης και συνεργασίας, ενώ καθορίστηκε επίσης το βασικό πλαίσιο δράσης. Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, έθεσαν τις βασικές προτεραιότητες ετοιμότητας και κατέθεσαν σχετικές προτάσεις, οι οποίες και κωδικοποιήθηκαν για να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καργάκης, ο εκπρόσωπος ΚΕΔΑ Τυμπακίου Αθανάσιος Τσώρδας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηράκλειου Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών Δημήτρης Μούργκας, από την Πυροσβεστική Ηρακλείου οι Τίτος Ταβερναράκης και Σταύρος Δασκαλάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών Εμμανουήλ Καρανδινός, ο εκπρόσωπος του ΤΑΕ Μεσαράς Ιωάννης Αγγελιδάκης, η δασονόμος Μοιρών Ελένη Στιβακτάκη, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Μοιρών Γιώργος Κτιστάκης, οι εκπρόσωποι των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άγγελος Πατεράκης, Χρυσόστομος Περιανάκης και Αντώνης Αλεξανδράκης, καθώς και τα ειδικευμένα στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Τζαγκαράκη και Γιώργος Στρατήγης»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα