Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από Αλικιανό: Ανάγκη για πολιτική αλλαγή

Για ανάγκη “πολιτικής αλλαγής στη διακυβέρνηση της χώρας” μίλησαν από τον Αλικιανό ο βουλευτής και πρώην υπουργός Π. Πολακης και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γ. Σταθάκης.

Στην εκδήλωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Πλατανιά αρχικά τοποθετήθηκε ο πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης, αφήνοντας αιχμές σε βάρος της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της επικουρικής ασφάλισης, την εξίσωση πανεπιστημίων-ιδιωτικών κολεγίων, ενώ υπογράμμισε πως από το “Ταμείο Ανάκαμψης” η ΝΔ δίνει διπλάσια χρήματα στα κολέγια σε σύγκριση με τα πανεπιστήμια.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην παραχώρηση των παραλιών στους ιδιώτες και στο ότι επιτρέπουν το χτίσιμο μέσα στις περιοχές Natura, στη μείωση της φορολογίας για τους πλούσιους και την περαιτέρω επιβάρυνση των μικρομεσαίων “αναδιανέμοντας τα φορολογικά βάρη σε βάρος των φτωχών”. Αναφέρθηκε στο πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών, την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, φορολογικής δικαιοσύνης που θα μειώσει τις ανισότητες.

Από τη μεριά του, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στη γέφυρα του Κερίτη λέγοντας πως παρότι “ως κυβέρνηση είχαμε βγάλει 8 εκ. ευρώ και ακόμα δεν έχει μπει ένα τούβλο”, ενώ παρουσίασε την κατάσταση στο Νοσοκομείο όταν παρέδωσε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή.

“Μετά από τρία χρόνια πρέπει να πούμε μερικά συμπεράσματα με το όνομά τους. Πρέπει να πέσουν και να πέσουν με βρόντο και να έλθει μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που να εφαρμόσει το πρόγραμμα που ο Α. Τσίπρας παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη” υπογράμμισε ο κ. Πολάκης. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον ΒΟΑΚ, λέγοντας πως “έλεγαν, έλεγαν και τι υπέγραψαν; Αυτό που τους άφησε ο Σπίρτζης! Και γιατί καθυστέρησαν, γιατί παζαρευαν τρία χρόνια τα διόδια”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Πολύ καλά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με εκδηλώσεις γιά ενημέρωση και επικοινωνία με τους πολίτες!
    Όμως γιατί κύριε Σταθάκη με τόση ανεργία η χώρα εισάγει εργάτες από τρίτες χώρες!
    Μήπως έχουμε αποχαυνωθεί με τα δανεικά;
    Μήπως οδηγείτε σε μιά νεα χρεοκοπία την χώρα;;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα