Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Συνάντηση Μητσοτάκη με το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το βράδυ της Τρίτης, το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσία και του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου.

Οπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του ΕΚΗ «ο πρωθυπουργός συζήτησε με το Προεδρείο του ΕΚΗ τα μείζονα ζητήματα των εποχικών εργαζομένων στον χώρο του Τουρισμού, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στην εσπερίδα, που συνδιοργάνωσε το ΕΚΗ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου και η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Ο κος Μητσοτάκης αφού εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με το Προεδρείο του ΕΚΗ δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα τεθούν αναλυτικά τα προβλήματα αλλά και οι προτάσεις για την επίλυσή τους (παράταση στο Ταμείο Ανεργίας, εφαπαξ, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με υποχρεωτική εφαρμογή της καθώς και ζητήματα εκπαίδευσης.

Νωρίτερα στο ΕΚΗ, σε μια κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Δημάρχων, τοπικών παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, εργαζομένων και εργοδοτών, Εσπερίδα με τίτλο «Η Επόμενη Ημέρα Του Τουρισμού Στην Κρήτη», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Οι τοποθετήσεις των φορέων είχαν σκοπό την βελτίωση των συνθηκών αλλά και την προστασία του προϊόντος, που λέγεται τουρισμός. Αναδείχτηκαν όλα τα εργασιακά ζητήματα, αλλά και η ανάγκη προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, ώστε να επιστρέψουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που έχουν αναχωρήσει από τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Αξιοσημείωτη είναι η επιθυμία των φορέων να καθιερωθεί κάθε χρόνο η διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Ένα αίτημα, που το ΕΚΗ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων , αλλά και τα υπόλοιπα Σωματεία της δύναμης του ΕΚΗ, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού είναι πρόθυμοι να υλοποιήσουν»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα