Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Συνέδριο για τις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις στα Χανιά

Το European Startup Universe, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για τις Ευρωπαϊκές τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), κλείνει τον κύκλο δράσεων του – για φέτος – με ένα τριήμερο συνέδριο που θα συνδυάζει online αλλά και δια ζώσης εκδηλώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Στο συνέδριο συμμετέχουν φορείς και οργανισμοί από 11 χώρες. Συγκεκριμένα παρευρίσκονται οι διοργανωτές των εθνικών προγραμμάτων ESU Programs, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και την Ουγγαρία, ενώ επίσης λαμβάνουν μέρος και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων οργανισμών πάνω σε ευρωπαϊκά προγράμματα από την Τουρκία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη, ένεκα του Closing Conference, συνδυάζονται από ανοιχτές εκδηλώσεις προς όλους, αλλά και κλειστού τύπου εκδηλώσεις για τους Ευρωπαίους συνεργάτες του European Startup Universe, στοχεύοντας σε δύο σημεία:

(α) την ανάδειξη της Κρήτης ως ένα νέο επενδυτικό κέντρο/κέντρο καινοτομίας μέσω της συμμετοχής παραγόντων της Ευρώπης στο συνέδριο,
(β) την ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο νησί, σε συνδυασμό με την διεύρυνση των ευκαιριών στην Κρήτη για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το νεοφυές επιχειρείν.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Πολυτεχνείο Κρήτης στην πόλη των Χανίων, στις 4 Μαΐου 2022, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο “Opportunities for Students in Innovation and Entrepreneurship” με κύριους ομιλητές τους

– Θάνος Παράσχος, Organizer of the European Startup Universe
– Κώστας Καρζής, EU Project Manager at Startup Greece

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις προοπτικές στην ενασχόληση τους στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, είτε σε εθνικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το European Startup Universe. Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση, με σκοπό την ανάλυση και απάντηση ερωτημάτων σχετικά με τα startups και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η επόμενες δράσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του European Startup Universe Closing Conference είναι:

• Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, την Πέμπτη 5 Μαΐου και ώρα 2:30 μ.μ., στην Αίθουσα Β1-15 της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή για την συμμετοχή, βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.
• European Startup Universe Closing Conference – Online Event, την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 5:00. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

Η πρωτοβουλία European Startup Universe τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel (European Commission), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (European Committee of the Regions) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα