Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Πολιτικές ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη Δημοτική Αγορά

Πολιτικές ευθύνες στη δημοτική αρχή για τη διαχείριση του θέματος του διαγωνισμού της Δημοτικής Αγοράς επιρρίφθηκαν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.
Στις ανακοινώσεις του ο δήμαρχος Χανίων κ. Π. Σημανδηράκης περιγράφοντας την όλη διαδικασία ανέφερε πως δεν υπήρξε καμία ένσταση στην όλη διαδικασία ακόμα και στην απόφαση απόρριψης της ένωσης εταιρειών .« Από τη στιγμή που υπήρξε η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερώσαμε τους καταστηματάρχες ότι σε ένα μήνα θα έχει πάρει απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο» ανέφερε ο δήμαρχος, ενώ απευθυνόμενος σε όσους μίλησαν για “προχειρότητα” τόνισε πως και σήμερα «ακριβώς τα ίδια βήματα και αποφάσεις θα λάμβανε ».
Για το ίδιο θέμα ο κ. Γ. Τσαπάκος εκπροσωπώντας τον κ. Παπαδογιάννη έκανε λόγο για “δυσάρεστη εξέλιξη” εκφράζοντας την ελπίδα να ανατραπεί. Συμπλήρωσε επίσης πως θα έπρεπε να υπάρχει και ένα Plan B. από τη δημοτική αρχή
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης σημείωσε πως «θα περίμενα ο κ. Δήμαρχος να αναγνωρίσει λάθη στη διαδικασία αντί να μας λέει ότι πάλι το ίδιο θα έκανε. Η νυν δημοτική αρχή βρήκε ένα έτοιμο έργο και το μόνο που θα έκανε ήταν να το δημοπρατήσει». Επιχειρηματολογώντας ο κ. Αρχοντάκης ανέφερε πως από τη στιγμή που στην επιτροπή διαγωνισμού υπήρξε μια άλλη άποψη «έπρεπε η δημοτική αρχή να διερευνήσει το θέμα! Τότε χρειάζονταν κ. δήμαρχε ο εξειδικευμένος δικηγόρος για να δει μήπως κολλούσε η διαδικασία ! Αντι να το διερευνήσετε νομικά, γραφειοκρατικά και σε βάθος ξεκινήσατε τις γιορτές και τα πανηγύρια και βάλατε τους επαγγελματίες να ψάχνουν χώρο ». Ο ίδιος δήλωσε πως η παράταξη του επιθυμεί να υπάρξει θετική εξέλιξη, ανέφερε πως στην ένσταση του Δήμου προς το Ελεγκτικό επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος και οικονομικών και δεν καμία νομική αναφορά. «Αν απορριφθεί το έργο να βρείτε λύση για την οικονομική αιμορραγία που έχετε προκαλέσει στις επιχειρήσεις και πως θα κρατηθεί η χρηματοδότηση ζωντανή . Και αναμένουμε να αναλάβετε τις πολιτικές ευθύνες σας και τις ευθύνες που αναλογούν στους υπηρεσιακούς».
Από τη μεριά του ο Τάσος Βάμβουκας μίλησε για την αγωνία των καταστηματαρχών και παρατήρησε πως «δεν συμφωνώ με τη λογική του δημάρχου ότι πάλι θα έκανε το ίδιο. ας ευχηθούμε να μην έχουμε περαιτέρω καθυστερήσεις».
Στην τοποθέτηση του ο Γιάννης Σαρρής παρατήρησε πως αποδείχθηκε πως χρειάζονταν εξειδικευμένη γνώση για τη δημοπράτηση της Δημ. Αγοράς και σημείωσε πως αν για το θέμα ήταν ενήμερο το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορούσε να βοηθήσει.
Ν. Βουρλάκης
Στο « παράλογο της νομοθεσίας πάνω στα δημόσια έργα » αναφέρθηκε ο Νίκος Βουρλάκης τονίζοντας πως «η Αποκεντρωμένη βρίσκει νόμιμο το και το Ελεγκτικό συνέδριο όχι.»

«Η σοβαρότητα του έργου πρέπει να μας κρατάει όλους ενωμένους» παρατήρησε ο Ευτύχης Δαμιανάκης δηλώνοντας την ελπίδα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αποδεχτεί την ένσταση του Δήμου Χανίων.

Εν τω μεταξύ χώρους προκειμένου να συνεδριάσει δια ζώσης αναζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Οι δια ζώσης συνεδριάσεις είναι πιθανόν να ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά καθώς η πανδημία παραμένει σε έξαρση.

Όπως ενημέρωσε στη σημερινή μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση ο πρόεδρος κ. Ευτύχης Δαμιανάκης εξετάζεται ο χώρος του φιλολογικού συλλόγου “Χρυσόστομος” ο οποίος όμως δεν έχει θέρμανση και δεν υπάρχει χώρος για τους δημοτικούς συμβούλους και τα μικρόφωνα τους. Επίσης εξετάζεται και το θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Ενετικό Λιμάνι.

Σημειώνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι επικεφαλής των παρατάξεων τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των συνεδριάσεων μέσω διαδικτύου έως ότου υπάρχει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Kοινωφελούς Eπιχείρησης του Δήμου Χανίων με την επωνυμία «ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ » {Δήμαρχος}
Κατάρτιση Τεχνικού προγράμματος Έργων έτους 2022 {Δήμαρχος – Καλογριδάκης}
Καθορισμός τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έτους 2022 {Αλόγλου}
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Χανίων οικονομικού έτους 2021 {Αλόγλου}
Αλλαγή του τρόπου διάθεσης της επιχορήγησης του Χανίων προς τον ΔΟΚΟΙΠΠ, η οποία εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 728/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων { Ζερβουδάκη }
Παραχώρηση χρήσης χώρου του νέου Κοινοτικού Καταστήματος ΔΕ Νέας Κυδωνίας, επί της οδού Ιωάννη Καποδίστρια, για μετεγκατάσταση του ΤΟΕΒ Αγίας Μαρίνας, από το παλιό Κοινοτικό Κατάστημα της Πλατείας Αμαδόλακου {Ζερβουδάκη }
Τροποποίηση στοχοθεσίας έτους 2021 του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων {Σημαντηράκης}
Απόδοση της Δ΄ Κατανομής 2021 ΚΑΠ λειτουργικών δαπανών, στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χανίων και κατανομή πίστωσης στην Σχολική Επιτροπή Α/θμιας για την υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου {Βαρδάκης}
Απόδοση της συμπληρωματικής κατανομής 2021 ΚΑΠ λειτουργικών δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χανίων {Βαρδάκης}
Παραχωρήσεις σχολικών χώρων { Βαρδάκης }
Συνδιοργάνωση Πανελλήνιων αγώνων Ζίου Ζιτσου {Μιχαηλάκης}
:Εκκίνηση διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ» { Καλογριδάκης }

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα