Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Συνεδρίαση ΔΣ Χανίων για τον ισολογισμό του 2021

Για θετικό πρόσημο, που αντιστοιχεί σε 298.000 ευρώ, έκαναν λόγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου και στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με θέμα τον ισολογισμό του 2021.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης -που βρίσκεται σε εξέλιξη- μίλησαν για τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης χρονιάς λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας και οι οποίοι επηρέασαν την οικονομία.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Παρατηρήσεις επί του ισολογισμού πραγματοποίησε εκ μέρους των ορκωτών λογιστών ο κ. Νικηφοράκης κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για 28 εκατ. ευρώ που προήλθαν από επιχορηγήσεις έργων προ του 2011 και οι οποίες δεν έχει μέχρι σήμερα εξακριβωθεί σε ποια έργα αντιστοιχούν. Επίσης, αναφέρθηκε ότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί τα πάγια περιουσιακά στοιχεία του Δήμου με συνέπεια να μην είναι γνωστό πώς αυτά επηρεάζουν τον ισολογισμό. Επιπλέον, έγινε αναφορά από τους ορκωτούς λογιστές για εκκρεμότητες που αφορούν σε εισφορές σε χρήμα και γη, ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναφέρθηκαν και απαιτήσεις – ανείσπρακτες οφειλές του Δήμου προς τρίτους ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ.

Για πλασματικό ισολογισμό καθώς δεν έχει αποτιμηθεί η επίδραση στον ισολογισμό όλων των εκκρεμοτήτων στις οποίες έγινε αναφορά, έκανε λόγο ο Γρηγόρης Αρχοντάκης. Να διερευνηθεί σε βάθος το πώς και που αξιοποιήθηκαν τα 28 εκατομμύρια από επιχορηγήσεις προ του 2011 χωρίς να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα έργα, ζήτησε ο Γιάννης Σαρρής.

Ερωτήματα για την νομιμότητα της απόφασης της Επιτροπής Φορολογικών θεμάτων του Δήμου Χανίων που λήφθηκε το 2021 απομείωση προστίμων βεβαιωμένων σε χρηματικούς καταλόγους (από 257.000 ευρώ σε 135.000 ευρώ) σε εταιρεία παραγωγής σκυροδέματος, λόγω μη δήλωσης 10.000 τμ, έθεσαν οι Μπάμπης Λουτσέτης και Σεραφείμ Ρίζος. Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου υπογράμμισε ότι έγινε όχι διαγραφή αλλά επαναϋπολογισμός των προστίμων γιατί δεν είχαν ληφθεί υπόψη οι όγκοι του εμβαδού του οικοπέδου. Σημείωσε δε ότι αν είχε προσφύγει στα δικαστήρια ο επιχειρηματίας δεν θα πλήρωνε τίποτα. Για φτωχό ισολογισμό έκανε λόγο ο Μανόλης Κεμεσίδης υπογραμμίζοντας τα ανείσπρακτα ποσά που καταγραφεί ο ισολογισμός.

Καταφέραμε να έχουμε ένα πλεόνασμα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, είπε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σηνανδηράκης και πρόσθεσε ότι αφενός οι παρατηρήσεις των ορκωτών μειώθηκαν από 10 σε 5, ενώ αντιμετωπίστηκαν εκκρεμότητες που κουβαλούσε χρόνια ο Δήμος.

Σημειώνεται πως στις 5.30 το απόγευμα θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση με 19 θέματα, μεταξύ των οποίων αναμένεται να συζητηθεί κι η αξιοποίηση του χώρου του π. στρατοπέδου “Μαρκοπούλου”.

Παρακολουθήστε τη συνεδρίαση:


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα