Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων μετ’ εμποδίων

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα μετ’ εμποδίων.

Μια βλάβη στο δίκτυο των μικροφώνων προκάλεσε τη διακοπή της συνεδρίασης. Την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μουρνιών κ. Μιχάλης Σχοινάς διακόπηκε η λειτουργία των μικροφώνων. Τεχνικοί του δήμου κλήθηκαν για να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Το κυκλοφοριακό και προβλήματα καθημερινότητας του Δήμου τέθηκαν στη συνεδρίαση.

Ειδικότερα για την παράταξη του Α. Παπαδογιάννη ο κ. Γιώργος Τσαπάκος αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και στα προβλήματα που διαπιστώνονται με την έναρξη της τουριστικής σεζόν ζητώντας από το Δήμο έστω και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες. Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Αρχοντάκης σημείωσε πως ¨το θέμα της προσβασιμότητας σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές πρέπει να μας απασχολήσει.”

Ο κ. Αρχοντάκης μίλησε και για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη του Δημοτικού συμβουλίου και στο γεγονός ότι για άλλη μια φορά ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρησε.

“Ο Δήμος πρέπει να πιέσει, να συνεργαστεί με την τροχαία ώστε να μπει ευταξία σε θέματα της πόλης – κυκλοφοριακό και κατάληψη χώρων” τόνισε ο κ. Τάσος Βάμβουκας.

“Υπάρχουν παρατάξεις που μέλη τους έχουν εξαφανιστεί από το Δημοτικό συμβούλιο” παρατήρησε αναφορικά με τις απουσίες πολλών συμβούλων ο κ. Γιάννης Σαρρής, ο ίδιος αναφέρθηκε στην έναρξη της δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Τη διαφωνία του για την έκδοση ψηφίσματος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης λέγοντας πως “η “¨Χρυσή Αυγή” είναι μια εγκληματική οργάνωση με φασιστική ιδεολογία που σωστά καταδικάστηκε από την δικαιοσύνη”.

Στο ζήτημα της δασοπροστασίας και της πυροπροστασίας στάθηκε ο Νίκος Βουρλάκης υπογραμμίζοντας ότι η χρηματοδότηση παραμένει μειωμένη και την ίδια ώρα κατά 30% είναι μειωμένο το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας πανελλαδικά. Ζήτησε από τη δημοτική αρχή να αναφέρει τι ακριβώς έχει κάνει για την ενίσχυση της πυροπροστασίας.

Στην τοποθέτηση του ο Σεραφείμ Ρίζος τόνισε πως η “Χρυσή Αυγή” αναζητεί πολιτικό ρόλο και είναι σαφής η σύνδεση της εγκληματικής δραστηριότητας και της πολιτικής πράξης της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ο κ. Ρίζος ρώτησε τη δημοτική αρχή για την πώληση ενός τμήματος 177.000 στρ. ανατολικά της παραλίας του Σταυρού ενώ αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της εκκλησίας που ζητάει να σταματήσει το ποδόσφαιρο από νεαρούς στην πλατεία της Τριμάρτυρης. Όλοι οι επικεφαλής έδωσαν συγχαρητήρια στον Α. Τσαπατάκη για τη διάκριση του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμΕΑ.

 

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα