Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Συνεχίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα στη Γαύδο

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τα ακριβή αιτία του δυστυχήματος στη Γαύδο στο οποίο έχασε τη ζωή της μία φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο νησί μετέβησαν πραγματογνώμονας και το ανακριτικό της Τροχαίας Χανίων και αποχώρησαν προχθές. Χθες, ο Ιατροδικαστής έκανε ιατροδικαστική εξέταση στον οδηγό του οχήματος που τραυματίστηκε.
Στο μεταξύ, συγκλονισμένη είναι και η κοινωνία της ακριτικής νήσου καθώς για τους λιγοστούς κατοίκους το τροχαίο αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός.
Η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, είπε στα “Χ.ν.” ότι κανείς δεν θυμάται να έχει ξανασυμβεί τροχαίο δυστύχημα στο νησί.

Υπενθυμίζεται, ότι το δυστύχημα έγινε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 25χρονη και οδηγούσε ένας φίλος της έπεσε σε γκρεμό στον δρόμο προς τον οικισμό Βατσιανά.
Το πως ακριβώς έπεσε το όχημα στο γκρεμό διερευνά η Αστυνομία.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Στο μεταξύ, ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος «με βαθιά λύπη εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια αλλά και στους οικείους της Κορίνας, φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης που έχασε την ζωή της πριν λίγες ημέρες σε τροχαίο δυστύχημα στην Γαύδο».
Στην ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου σημειώνεται ότι η Κορίνα «από τα πρώτα χρόνια που σπούδαζε στο Πολυτεχνείο Κρήτης έδειξε πόσο δραστήρια και ευαισθητοποιημένη ήταν γύρω από κοινωνικά ζητήματα και πολιτικές εξελίξεις, αγωνιζόμενη για ελεύθερη και ισότιμη ζωή για όλους. Παράλληλα από την πρώτη στιγμή οι μαρτυρίες λένε ότι η παροχή βοήθειας καθυστέρησε πολύ, χρόνος ικανός αν υπήρχαν όλα τα σύγχρονα ιατρικά μέσα, η Κορίνα να βρισκόταν σήμερα μαζί μας. Έχει μεγάλη σημασία με κάθε μέσο να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και όλα τα θολά σημεία».
Επίσης αναφέρεται ότι «όπως πολλά χωριά της Κρήτης έτσι και το νησί της Γαύδου, με τους 150 μόνιμους κατοίκους και πολλούς περισσότερους το καλοκαίρι, ανάμεσα τους και πολλοί φοιτητές, η μοναδική υγειονομική δομή είναι ένα αγροτικό ιατρείο, με έναν αγροτικό γιατρό, όπως ισχύει για τα περισσότερα “μικρά νησιά” και “απομακρυσμένα χωριά”, τα οποία απέχουν χιλιόμετρα ή ναυτικά μίλια από κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.
Οι φοιτητές ζητούν «το κράτος και η κυβέρνηση να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα