Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων 

Το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ – Γιορτή Κοινωνικής αλληλεγγύης συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με δύο ακόμη εκδηλώσεις.

• Το Σάββατο 23/10 στις 19.30 η Μ.Α.Δ*, στα πλαίσια του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων, αυτοσυστήνεται με ένα μικρό παρουσιαστικό βίντεο της συλλογικότητας και στη συνέχεια ακολουθεί προβολή της ταινίας «The Life Ahead».
Μια γυναίκα που επέζησε από το Ολοκαύτωμα και τώρα φροντίζει παιδιά, αναπτύσσει μια ιδιαίτερη φιλία με ένα αγόρι που αναλαμβάνει να φροντίσει αφότου την έκλεψε. Η ταινία αυτή, αποτελεί ύμνο στη φιλία και την αγάπη ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής ή θρησκείας και στην αλληλεγγύη, όπως αυτή και να εκφράζεται.

*Η Μ.Α.Δ. Χανίων (Μαθητική Αντιφασιστική Δράση) ξεκίνησε να δρα στην πόλη των Χανίων το 2019, παίρνοντας μέρος στον αντιφασιστικό αγώνα της πόλης. Στόχος της είναι να μην επιτραπεί στους νεοναζί να παρεισφρήσουν στα σχολεία μας, τις γειτονιές μας και τις ζωές μας, αλλά και να κινητοποιήσει τη μαθητική κοινότητα της πόλης, έτσι ώστε να πάρει και αυτή μέρος στον αγώνα κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας.

• Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, στο Φράγκικο, ώρα 19:00
Προοπτικές κοινών αντιστάσεων ντόπιων και μεταναστών

Εκδήλωση από την Κατάληψη Rosa Nera, στο πλαίσιο της υποστήριξης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Χανίων και του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών Χανίων.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί μια ιστορική αναδρομή της μεταναστευτικής διαμαρτυρίας και της ιστορίας των κοινών εργατικών, κοινωνικών και αντιφασιστικών αγώνων ντόπιων και μεταναστών στα Χανιά.
Επίσης, μέσα από εισηγήσεις από την Κατάληψη Rosa Nera, θα τεθούν προς ανοιχτή συζήτηση: ζητήματα πολιτικού πλαισίου της αλληλεγγύης και των κοινών αντιστάσεων, ζητήματα προτεραιοτήτων όπως και πολιτικών προτάσεων.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα