Συνεχίζεται στο Ενετικό Λιμάνι η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων κι αύριο, Τρίτη 15/7/2025, το Παραδοσιακό Μουσικό Σπίτι του Γιώργου Ι. Στρατάκη παρουσιάζει τη «Στράτα της κρητικής μουσικής», μια Στράτα ξεχωριστή, μια Στράτα Κρητικής μουσικής και ήχων!
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου: «Μουσικοί και παραδοσιακά όργανα θα πλημμυρίσουν νότες το Ενετικό Λιμάνι σε μια πανδαισία ήχων της κρητικής παράδοσης. Ελάτε να μοιραστούμε τη χαρά και τις μουσικές και να ακούσετε για πρώτη φορά δημόσια, «της Στράτας το Τραγούδι», που δημιουργήθηκε ειδικά για την Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, αυτό το μοναδικό θεσμό για τον τόπο μας.
Συμμετέχοντες μουσικοί:
Λευτέρης Λενταράκης (λύρα, τραγούδι)
Στρατάκης Ι. Γιώργος (λαούτο, τραγούδι)
Βαγγέλης Μπαγουράκης (λαούτο, τραγούδι)
Γιώργος Ψαρουδάκης (λαούτο, τραγούδι)
Πατεράκης Στέφανος (λαούτο, τραγούδι)
Μπάμπης Βαγιωνάκης (λαούτο, τραγούδι)
Λευτέρης Στριλιγκάς (λαούτο, τραγούδι)
Γιάννης Μαρρής (λαούτο)
Γιάννης Παυλουδάκης (μπάσο)
Γιάννης Μπερτσουλάκης (κρουστά)
Γρηγόρης Ατσαλάκης (κιθάρα)
Νικηφόρος Βολανάκης (πνευστά)
ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 20:00 ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ
ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΑΣΗΣ 1: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΧΑΚΗ
ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΑΣΗΣ 2: ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΟΔΟΥ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΕΦ
ΤΕΛΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙ
Για μία ακόμη εβδομάδα, τα μέλη ενός Παραδοσιακού Συλλόγου του τόπου μας θα μεταδώσουν στους ντόπιους και στους χιλιάδες επισκέπτες, που θα παρευρεθούν, μια αυθεντική εμπειρία από την παράδοση του τόπου.
Κάθε Τρίτη, για τους επόμενους μήνες, θα πραγματοποιείται το δρώμενο αυτό, αφιερωμένο στην ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας. Μέσα από την παράδοση, την ενδυματολογική κληρονομιά και τις ξεχωριστές μουσικές, χορευτικές και φωνητικές δεξιότητες των μελών των Πολιτιστικών Συλλόγων, θα προβάλλονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας».