Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στον Εμπρόσνερο

Με συναυλία την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο: “Μίκης Θεοδωράκης” στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου από τη Vamos Orchestra, τον Τάσο Αποστόλου και την Αννα Κώτη, θα τιμηθεί η μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

H είσοδος θα είναι ελεύθερη και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τα έργα: “Λιποτάκτες” (με μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Θεοδωράκη), “Η μπαλάντα του Μάουτχαουζεν” (Ι. Καμπανέλλης) και Romancero Gitano (F. G. Lorca).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.


Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, σημείωσε ότι «θα είναι μια εξαιρετική βραδιά» και κάλεσε τον κόσμο να την απολαύσει, «όχι μόνο από τον Αποκόρωνα αλλά και από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, γιατί θα είναι κάτι μοναδικό».
Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Δήμος Αποκορώνου τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη εν ζωή. Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησα στο σπίτι του στην Αθήνα, ο ίδιος αποδέκτηκε να γίνει επίτιμος δημότης, να πάρει το κλειδί του Αποκόρωνα και παράλληλα το θέατρο στη θέση Κρεμαστός του Εμπρόσνερου να πάρει το όνομά του. Σε μια μοναδική συναυλία στις 5 Ιουνίου 2016 όπου ο Μίκης Θεοδωράκης αναφώνησε ότι είναι η ωραιότερη μέρα της ζωής του, συγκινώντας και παρασέρνοντας τα πλήθη που βρισκόταν εκεί. Επιχειρούμε λοιπόν με αφορμή το ένα έτος από την εκδημία του, νοερά να τον έχουμε πάλι μαζί μας. Καλούμε λοιπόν όλους να απολαύσουν τους μοναδικούς Τάσο Αποστόλου και Αννα Κότη, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου, στις 9 το βράδυ στις 10 Ιουλίου. Θα έχουμε φροντίσει να έχουμε προσπελασιμότητα και τα διαδικαστικά. Παράλληλα στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα καταθέσουμε λίγα λουλούδια στην τελευταία κατοικία του στο νεκροταφείο στον Γαλατά».
Η γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Μαίρη Πιταριδάκη σημείωσε ότι «αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση τιμά τον μεγάλο μας μουσικό και τον πατριώτη μας, Μίκη Θεοδωράκη. Στο θέατρο αυτό είχε γίνει το 2016 μια καταπληκτική συναυλία παρόντος του Μίκη. Τωρα, μετά από τότε, χωρίς να είναι στη ζωή ο Μίκης, θα επαναληφθεί αυτή η συναυλία, πάλι με τους Vamos».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα