Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022

Συνάντηση Βολουδάκη – γονέων για τα Πειραματικά Σχολεία

Η χρυσή “φόρμουλα” που θα επιτρέψει την ίδρυση Πειραματικού Σχολείου στα Χανιά, εξασφαλίζοντας παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και κάμπτοντας τις αντιδράσεις, αναζητείται τα τελευταία 24ωρα.

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους γονέων για το ζήτημα των πειραματικών σχολείων στα Χανιά είχε σήμερα ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων Γρηγόρης Γκουλούσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χανίων Γεωργία Γκατζούδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Χανίων Βαγγέλης Μπουρδάκης, και αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι των δυο Συλλόγων Γονέων.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Βολουδάκης σχολίασε πως «ο θεσμός των πειραματικών και προτύπων σχολείων είναι σημαντικός και απαραίτητος σε ένα σύγχρονο σύστημα παιδείας. Πιστεύω ότι τα Χανιά δεν πρέπει να στερηθούν τη δυνατότητα να έχουν και πειραματικό και πρότυπο, όπως είχαν και στο παρελθόν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να επικρατήσει πνεύμα ακινησίας και ισοπέδωσης στη δημόσια παιδεία. Οι νέες μέθοδοι στην εκπαίδευση πρέπει να εισαχθούν μέσω των πειραματικών, ενώ όπως σε όλον τον κόσμο έτσι και στην πατρίδα μας πρέπει οι μαθήτριες και οι μαθητές που το επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν μετά από εξετάσεις σε πρότυπο σχολείο».
Ο ίδιος τόνισε ότι «η αξιολόγηση βεβαίως πρέπει να εισαχθεί και στην εκπαίδευση και παντού. Εννοείται ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του από τη διαδικασία αυτή».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Χανιώτη βουλευτή, οι εκπρόσωποι των γονέων συμφώνησαν με την προοπτική της μετατροπής των δυο συγκεκριμένων σχολείων σε πειραματικά, εκτιμώντας ότι αυτό θα λύσει και αρκετά από τα σημερινά προβλήματα των συγκεκριμένων σχολείων και τονίζοντας ότι εκτιμούν βαθύτατα το έργο των εκπαιδευτικών στα σχολειά των παιδιών τους. Οι γονείς δήλωσαν πως ελπίζουν ότι με εκτενέστερη συζήτηση και σε βάθος ενημέρωση, πολλοί εκπαιδευτικοί θα αλλάξουν την ως σήμερα αρνητική τους τοποθέτηση.
«Θα πρέπει τα επόμενα βήματα να γίνουν με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, προς όφελος των μαθητών. Πρέπει όμως η πατρίδα μας σε κάθε περίπτωση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και στην παιδεία για τις οποίες η κοινωνία είναι ήδη ώριμη», κατέληξε ο κ. Βολουδάκης ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει αντίστοιχη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς.

1 Comment

  1. Ο πρόεδρος της Ένωσης γονέων Χανίων το ακριβώς εκπροσωπεί αφού το διοικητικό συμβούλιο της δεν έχει πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα.Τοσο δημοκράτης !!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα