Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Συνάντηση με τους βυρσοδέψες στην περιοχή Ταμπακαριών

 

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαου Καλογερή πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, με τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημαντηράκη, τους Αντιδημάρχους Χανίων, κ. Νικόλαο Χαζιράκη και κ. Μιχάλη Τσουπάκη, και τους βυρσοδέψες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Ταμπακαριών του Δήμου Χανίων, με θέμα συζήτησης την παραμονή των βυρσοδεψιών σ’ αυτήν. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Χανίων, με επικεφαλής την Διευθύντρια Ανάπτυξης, κα. Κασσιανή Τσιράκη.

Οι βυρσοδέψες ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι έχουν ήδη προβεί σε ενέργειες σχετικά με την διάθεση των αποβλήτων τους με περιβαλλοντικά αποδεκτό τρόπο, όπως τους έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και πολύ σύντομα αναμένεται να έχει διευθετηθεί πλήρως, το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος δήλωσαν με τη σειρά τους ότι υποστηρίζουν την παραμονή των μονάδων αυτών στην περιοχή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, καθώς αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας, ενώ είναι οι εναπομείναντες μάρτυρες ενός πρώιμου βιομηχανικού συνόλου που κάποτε άνθιζε στην περιοχή αυτή.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες