Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Συνάντηση με τον Γεωργαντά για τα βοοειδή

Τα θέματα που απασχολούν τους εκτροφείς της Βραχυκερατικής Φυλής, αλλά και των αυτόχθονων βοοειδών γενικότερα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μελών του ΔΣ της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών (ΕΕΕΒΦΒ) και συγκεκριμένα οι Α. Τσαπραΐλης, Ι. Καζόγλου και Θ. Λαζάρου με τον Υπουργό ΑΑΤ κ. Γεώργιο Γεωργαντά, την περασμένη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση με τον κ. Υπουργό για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εκτροφείς της Βραχυκερατικής Φυλής, αλλά και των αυτόχθονων βοοειδών γενικότερα. Κυριάρχησαν τα θέματα που αφορούν:
-την ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis), την οποία έχει αιτηθεί και τεκμηριώσει η ΕΕΕΒΦΒ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια,
-την επέκταση για ένα χρόνο της δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», μέχρι την προκήρυξη της σχετικής δράσης για την επόμενη πενταετία,
-τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση της πληρωμής της δράσης 10.1.09,
-τους αποκλεισμούς από την ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών του Μέτρου 22,
-ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.
Ο Υπουργός έδωσε σαφείς απαντήσεις για κάποια θέματα, ενώ επιφυλάχθηκε για κάποια άλλα, με την υπόσχεση να απαντηθούν και αυτά σύντομα.

Βεβαίως, μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν οι δεσμεύσεις του κ. Υπουργού θα δρομολογηθούν και θα υλοποιηθούν, ώστε να δοθεί λύση τουλάχιστον σε κάποια από τα πολλά προβλήματα των εκτροφών αυτόχθονων βοοειδών και της εκτατικής κτηνοτροφίας γενικότερα.

Παρών στη συνάντηση και ένθερμος υποστηρικτής των αιτημάτων της ΕΕΕΒΦΒ ήταν ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια για την υποστήριξή του».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα