Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Συνάντηση για τα προβλήματα της παλιάς πόλης

Τα προβλήματα της παλιάς πόλης ανάμεσα τους θέματα ασφάλειας με αφορμή την τελευταία φωτιά, οικονομικά όπως η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη μέχρι τον Μάρτιο του 2021 λόγω covid 19 βρέθηκαν στη συνάντηση μεταξυ δημάρχου -αντιδημάρχων και του συλλόγου εμπορικών και τουριστικων καταστημάτων.

Οι επαγγελματίες του εμπορικού και του τουριστικού τομέα ζήτησαν επίσης την ολοκλήρωση μιας σειράς εργασιών στην παλιά πόλη αλλά την κατασκευή χωρών στάθμευσης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με τους Αντιδημάρχους, Τάσο Αλόγλου, Γιάννη Γιαννακάκη, Γιώργο Ξανθουδάκη, Μιχάλη Τσουπάκη, Νίκο Χαζιράκη.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κατέθεσαν ένα σχετικό υπόμνημα με ζητήματα σε διάφορες θεματικές που απασχολούν την Παλιά Πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τα αιτήματα που κατατέθηκαν και αναλύθηκαν οι ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Δήμο Χανίων, σε μια σειρά εργασιών ανά αρμοδιότητα.
Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις αλλά και τους σχεδιασμούς που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή και θα έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την εικόνα της Παλιάς Πόλης Χανίων, ώστε να είναι φιλική και λειτουργική για τους μόνιμους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες.

Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι των τουριστικών καταστημάτων της Παλιάς Πόλης, δήλωσαν διατεθειμένοι να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες και συμφώνησαν από κοινού με τη δημοτική αρχή ότι θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις για την παρακολούθηση των εξελίξεων, με γνώμονα το κοινό καλό για την περιοχή.

 

 

Τάρανδοι στο Ροβανιέμι και φουρόγατοι στον λόφο Καστέλι. Επισκόπηση της τοπικής – και όχι μόνον – επικαιρότητας από τον Π. Περάκη και τον Γ. Ουντράκη στο 22ο podcast “Στα Πρόθυρα”

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα