Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

“Συναγερμός” για δύσκολο χειμώνα

Την έντονη ανησυχία τους για τον επικείμενο χειμώνα λόγω κορωνοϊού εκφράζουν οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ένα νέο κύμα, αν δεν προσέξουμε και αν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Το ενδεχόμενο ενός νέου λοκ ντάουν δεν αποκλείεται από τους ίδιους, ενώ εκφράζονται προβληματισμοί και για τις αντοχές του ΕΣΥ.

«Η χειμερινή περίοδος δεν προμηνύεται εύκολη», είπε χαρακτηριστικά πριν μερικές μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επιχειρώντας με στοιχεία να πείσει και όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός εμπόδισε 8.413 θανάτους και 5.561 εισαγωγές σε ΜΕΘ και έκανε νέα έκκληση σε όλους να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν είναι η εξαίρεση, όσον αφορά τους ειδικούς, καθώς πυκνώνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα λόγω της πανδημίας και της… παράλληλης πορείας της με την εποχική γρίπη.

Η πρόκληση για να κερδίσουμε έναν… κανονικό χειμώνα, είναι μεγάλη, καθώς αφενός δεν καταγράφουμε πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και αφετέρου έχουμε ένα Σύστημα Υγείας με κάποιες αδυναμίες. Θα τα καταφέρουμε;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα