Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Συμβολισμοί αδιαφορίας;

H διεθνής έκθεση σύγχρονη τέχνης “Symbols II: Memory” που εγκαινιάστηκε στις 20 Μαΐου, αποτελεί ίσως το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός των τελευταίων χρόνων για τα Χανιά.

Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για μια έκθεση στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες -ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν στους κορυφαίους εκπροσώπους της τέχνης ή της επιστήμης τους διεθνώς- είναι κι ότι μιλάμε για μία έκθεση που “απλώνεται” σε πέντε κτήρια (ΚΑΜ, Γιαλί Τζαμισί, Πύλη Sabbionara, Άγιος Ρόκκος και Χαμάμ στην οδό Κατρέ).

Κι όμως γι’ αυτό το κορυφαίο εικαστικό γεγονός τα τοπικά μέσα ενημερώθηκαν μόλις δύο ημέρες πριν από τα επίσημα εγκαίνια, ενώ η απουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού και προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ (ενός από τους συνεργαζόμενους φορείς της διοργάνωσης) Γιάννη Γιαννακάκη από τις εκδηλώσεις της 20ης Μαΐου δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Το γιατί της “λειψής” επικοινωνίας των σημαντικότατων αυτών εκδηλώσεων από το υπερδραστήριο γραφείο Τύπου του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, όπως και της απουσίας του επικοινωνιακότατου αντιδημάρχου από τις εκδηλώσεις, μπορεί να απαντηθεί μόνο από τους αρμοδίους.
Το σίγουρο είναι ότι δεν άρμοζε μια τέτοια αντιμετώπιση σε ένα τόσο σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός και κατ’ επέκταση στους δεκάδες δημιουργούς που παρουσιάζουν τα έργα τους…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα