Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

“Συμπληγάδες”

Οι αυξημένες τιμές σε ενέργεια, τρόφιμα και στέγαση, εξακολουθούν να προβληματίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, όπως αποδεικνύουν οι τελευταίες έρευνες της ΓΣΕΕ και της Eurostat, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Το κύμα της ακρίβειας έχει συρρικνώσει το βιοτικό επίπεδο των μισθωτών και των οικογενειών τους, καθώς προσπαθούν να τα… βγάλουν πέρα με τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους, την ώρα μάλιστα που η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μειώνεται.
Ο συνδυασμός αυτός της αύξησης των τιμών στα βασικά αγαθά όπως είναι η ενέργεια και τα τρόφιμα και τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, σαφώς δεν είναι και ο καλύτερος.
Για τον λόγο αυτό, δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενο και το νέο πακέτο παροχών το οποίο σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, μετά και τα θετικά αποτελέσματα του Προϋπολογισμού του 2022 αλλά και των ενδείξεων όπως αυτές καταγράφονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για τον πρώτο μήνα του έτους.
Κάποια μέτρα, λένε οι πληροφορίες, έχουν ήδη κλειδώσει, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν προς τα τέλη του μήνα.
Ζητούμενο, τα νοικοκυριά να ξεπεράσουν τις “συμπληγάδες” ανάμεσα στις οποίες εδώ και καιρό βρίσκονται και να αρχίσουν να “ανασαίνουν”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα