Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Χανίων: Ανειδίκευτοι “personal trainers” και “προπονητές” και στα Χανιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής-επαγγελματικής-αγωνιστικής σεζόν, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Χανίων εφιστά την προσοχή των πολιτών για την σωστή επιλογή του πτυχιούχου και ειδικά καταρτισμένου γυμναστή.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου «προτρέπουμε όλους όσους επιθυμούν να γυμναστούν, πρώτα απ’ όλα, να ενημερωθούν για τις σπουδές και την εξειδίκευση του ανθρώπου που θα εμπιστευτούν, είτε αφορά ατομική άσκηση, γυμναστήριο, προπονηση αθλημάτων, κτλ. Ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας, έχει προμηθεύσει τα μέλη του με διακριτικά (καρφίτσα πέτου και κορδόνι σφυρίχτρας) ώστε εύκολα μπορεί να διαβεβαιωθεί η κτήση Πανεπιστημιακού Τίτλου Σπουδών. Δυστυχώς ανειδίκευτοι “personal trainers” και “προπονητές” ασκούν και στην πόλη των Χανίων παράτυπα και ανεξέλεγκτα το επάγγελμα, έχοντας, εμπειρικές γνώσεις ή έχοντας ολοκληρώσει σεμινάρια (ωριαία-εβδομαδιαία-μηνιαία ) που σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίστοιχα των 4ετών σπουδών που προσφέρουν οι Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή, διότι η σωματική άσκηση, με εποπτεία ανειδίκευτων και εμπειρικών, ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα. Παράλληλα, εμπιστευόμαστε την ανάπτυξη των παιδιών σε πτυχιούχους οι οποίοι έχουν γνώσεις παιδαγωγικής και ψυχολογίας.

Δεν ξεχνάμε: η άσκηση που εποπτεύεται από ειδικούς, αποτελεί μέσο προαγωγής της σωματικής και ψυχικής υγείας! »

1 Comment

  1. Τώρα το θυμήθηκαν οι πτυχιούχοι γυμναστές ; εδώ και 20 χρόνια που συνυπάρχουν με μη πτυχιούχους γυμναστές σε γυμναστήρια, κολυμβητήρια κτλ, τι έλεγαν ; μήπως τότε υπήρχε ψωμί για όλους ενώ τώρα έσφιξαν τα πράγματα ;
    Πρέπει να λύσουν τα εσωτερικά τους…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες