Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Συγκίνηση στην προβολή ταινίας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η προβολή της νέας ταινίας για τη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στον Κινηματογράφο Αττικόν, στα Χανιά.
Το Ντοκιμαντέρ, “Ορεινές Συμφωνίες” σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ευθυμίου είναι ένα αφιέρωμα στον Χανιώτη πολιτικό που άφησε το δικό του στίγμα στην πολιτική ιστορία της χώρας, σε παραγωγή του “Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης”. Μια ταινία που μεταφέρει στο θεατή άγνωστες στιγμές της ζωής του, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό και άγνωστα ντοκουμέντα, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, συνεργατών και πολιτικών, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζεται απόσπασμα από την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός είκοσι μέρες πριν απ’ τον θάνατό του.
Παρόντες στην προβολή ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας Βαγγέλης Ευθυμίου καθώς και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη που εξέφρασαν τη συγκίνησή τους και παρακολούθησαν την ταινία στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κινηματογράφου “Αττικόν”.
Η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η ταινία αναδεικνύει λιγότερο γνωστά χαρακτηριστικά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Επίσης τόνισε ότι η ταινία δείχνει τη λατρεία που έτρεφε ο Κ. Μητσοτάκης για τον τόπο του, τα Χανιά.
Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη επεσήμανε τον ξεχωριστό χαρακτήρα της συγκεκριμένης προβολής αφού τα Χανιά ήταν ο τόπος που ενέπνευσε τον Κ. Μητσοτάκη. Ανέφερε ακόμα ότι η ταινία αναδεικνύει τον άνθρωπο Μητσοτάκη και πτυχές πιο προσωπικές του χαρακτήρα του, όπως το χιούμορ και την αγάπη του για την ποίηση.
Η Κατερίνα Μητσοτάκη υπογράμμισε την περιβαλλοντική ευαισθησία του Κ. Μητσοτάκη την οποία φέρνει στο προσκήνιο η ταινία.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας  Βαγγέλης Ευθυμίου μίλησε για τη δυσκολία του εγχειρήματος και υπογράμμισε ότι βασική μέριμνά του ήταν να φωτίσει πτυχές της προσωπικότητας του Κ. Μητσοτάκη και της ιδιαίτερης ευαισθησίας του,  ήδη από τη δεκαετία του ’50, για το περιβάλλον.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα