Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Συµπαράταξη µε τη ΛΑ.ΣΥ. στην Κίσσαµο

Αγαπητοί συµπολίτες
και συµπολίτισσες,

συµπαρατάσσοµαι στον αγώνα της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Κίσαµο µε επικεφαλής τον Γιώργο Φραγκιουδάκη εν όψει των δηµοτικών και περιφερειακών εκλογών. Θεωρώ κρίσιµη την όσο πιο ισχυρή παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο επόµενο δηµοτικό συµβούλιο προς όφελος του κισαµίτικου λαού.
Οι υποδοµές µας δοκιµάζονται και συνηθίζουµε να ζούµε σε υποβαθµισµένες καταστάσεις χωρίς ορατό ορίζοντα αλλαγής της κατάστασης. Γενιές µαθητών περνούν τη σχολική τους ζωή σε προκάτ κτήρια και µεγάλο µέρος του χρόνου το Καστέλι είναι αδιάβατο χωρίς περιφερειακό δρόµο, πεζοδρόµια και πεζόδροµους. Στα χωριά το πρόβληµα του νερού οξύνεται κάθε χρόνο ενώ µια σειρά άλλοι δρόµοι και δηµόσια έργα καθυστερούν για χρόνια στο έλεος εργολάβων. Η τουριστική ανάπτυξη είναι άναρχη αλλάζοντας το τοπίο για το οποίο αγαπούν οι επισκέπτες την Κίσσαµο. Η υπερτουριστικοποίηση επεκτείνεται σε βάρος της πρωτογενούς παραγωγής και την ποιότητα ζωής µας ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να µετατραπούµε σε τουριστική περιοχή-φάντασµα το χειµώνα, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς καν τόπους κοινωνικής συνάθροισης. Και ενώ υπάρχουν όλα τα εχέγγυα µιας ισόρροπης πραγµατικής τουριστικής ανάπτυξης µε όφελος για όλους, βλέπουµε το µέλλον να έρχεται µε θηριώδεις ‘‘επενδύσεις’’ που θέλουν να εκµεταλλευτούν τον τόπο ερήµην των κατοίκων του. Για όλα αυτά τα ζητήµατα, και πολλά ακόµη, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει και θέσεις και προτάσεις προς όφελος των πολλών και έχει καταγράψει µια επιτυχηµένη θητεία µε παρεµβάσεις στο πλευρό των κατοίκων.
Στις εκλογές αυτές κατεβαίνουν περισσότερα ψηφοδέλτια από ότι συνήθως -δεν βλέπουµε όµως προς το παρόν συγκεκριµένες θέσεις και κυρίως δεσµεύσεις. Αντιθέτως το πολιτικό κλίµα δηλητηριάζεται από προσωπικές αντιπαραθέσεις επικεφαλής παρατάξεων που έχουν ήδη ευθύνες, µεγαλύτερες ή µικρότερες, για τη σηµερινή κατάσταση. Επιχειρηµατικά συµφέροντα προσπαθούν αδιαµεσολάβητα να πάρουν τις τύχες του ∆ήµου στα χέρια τους.
Η σηµερινή δηµοτική αρχή εµφανίζεται ως υπερασπιστής του τόπου – έναν τόπο που έχει εγκαταλείψει στην τύχη του. Εκλογικές παρατάξεις και συµµαχίες που δεν στηρίζονται σε προγραµµατικές δεσµεύσεις µπορούν εύκολα -και το είδαµε στον ∆ήµο Κισσάµου- να διαλυθούν από προσωπικές στρατηγικές και συµφέροντα.
Για τους λόγους αυτούς είναι επιβεβληµένη η ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσµεύεται από τις θέσεις της και δεν πρόκειται να αλλάξει στάση, δεν αποτελείται από πολιτικούς παράγοντες µε προσωπικές στρατηγικές, δεν εµφανίζεται στις εκλογές αλλά παραµένει σταθερή στο πλευρό του λαού. Το παράδειγµα της Πάτρας µε τον δήµαρχο Κώστα Πελετίδη µας δείχνει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει και µπορεί να διοικήσει µε επιτυχία και να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων µε τη δική τους ενεργή συµµετοχή, µε ενεργοποίηση όλων των δυνάµεων των δήµων και των κατοίκων, µε διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος, µε απεξάρτηση από τα ιδιωτικά συµφέροντα και τις εργολαβίες.
Η παράταξή µας και η προηγούµενη θητεία του Γιώργου Φραγκιουδάκη ως δηµοτικού συµβούλου έχει θετικό πρόσηµο στην τοπική κοινωνία. Είναι και στο χέρι µας να µετουσιωθεί αυτή η ανταπόκριση σε πραγµατική υποστήριξη στην κάλπη. Να διεκδικήσουµε την ψήφο του κισαµίτικου λαού στον πρώτο γύρο των εκλογών για µια ισχυρή παρουσία στο δηµοτικό συµβούλιο. Μια ψήφο που δεν θα γυρίσει εναντίον των κατοίκων, µια ψήφο που θα υπηρετήσει πραγµατικά τις ανάγκες τους.
Καλό αγώνα σε όλους και όλες µας, στο ψηφοδέλτιο µας µε επικεφαλής τον Γιώργο Φραγκιουδάκη!

Γιάννης Σκαλιδάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα