Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

“Στυλοβάτης” το Ταμείο Ανάπτυξης

Στο επίκεντρο βρίσκεται αυτές τις μέρες το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο παρουσιάστηκε προχθές και αναμένεται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του μηνός, κινητοποιώντας συνολικά 57,4 δισ. ευρώ για 170 έργα και μεταρρυθμίσεις.

Βέβαια, από τη στιγμή που θα κατατεθεί το Σχέδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρειαστεί δύο μήνες για να το αξιολογήσει και ακόμα ένα μήνα προκειμένου να εγκριθεί από τον Συμβούλιο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό το ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα καταθέσουν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για να εγκριθεί και να μπορέσει έτσι να λάβει την προκαταβολή του 13% εντός του καλοκαιριού.

Το ελληνικό Σχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τα πάντα και σίγουρα αποτελεί ένα “στοίχημα” για την κυβέρνηση.

Φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα της χώρας μας, μέσα από “έργα πνοής” και σειρά δράσεων.
Και το Ταμείο Ανάκαμψης, οι Ευρωπαίοι, μας χρηματοδοτούν -και μάλιστα με πολλά κεφάλαια, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση για το δημόσιο χρέος- για να υλοποιήσουμε τα γραφόμενα στο κείμενο το οποίο θα καταθέσουμε ως χώρα.

Η ευκαιρία είναι μοναδική και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο καθώς τα κονδύλια του Ταμείου είναι πλέον από τους βασικούς “στυλοβάτες” για την ανάπτυξη της Ελλάδας, στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες