Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Στρατοπέδου Μαρκοπούλου… συνέχεια

Κύριε διευθυντά,
ο Γιάννης Τσουκάτος όπως και ο Σήφης Χιωτάκης παλιότερα, μας υπενθυμίζουν ότι το η μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε πάρκο είναι ανοικτό για τα Χανιά με πολλές μάλιστα αβεβαιότητες.
Το αίτημα που συσπείρωσε πολλούς Χανιώτες, αλλά δεν τους συντόνισε αποτελεσματικά, παραμένει άλυτο και βρίσκεται μπροστά μας. Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να θέσω κάποια θέματα – ερωτήματα προς όποιον θα επιθυμούσε να μου απαντήσει!
Βασικό σημείο διαφωνίας είναι ο συντελεστής δόμησης που σημαίνει κτήρια 11.000 τετραγωνικών μέτρων, όσο δηλαδή η πλατεία 1866 όπως έχω γράψει παλιότερα!
Υπάρχει άλλωστε και ο κίνδυνος να δημιουργηθεί υπόγειος χώρος στάθμευσης σε όλη την έκταση του στρατοπέδου ενώ “πάρκο” θα γίνει σε μία “φλούδα” χώματος πάνω από τον χώρο στάθμευσης!
Αρα διαπιστώνουμε μια διαμάχη ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εμπορικά κέντρα από τη μια και πάρκου όπως το αντιλαμβάνονται οι απλοί δημότες από την άλλη!
Ρωτώ λοιπόν:
-Ποιος θα είναι ο ρόλος του νερού στο πάρκο Μαρκοπούλου; Γνωρίζουμε ότι το νερό είναι βασικό στοιχείο στα πάρκα όλου τού κόσμου!
– Η ιδέα να εγκατασταθεί ένα μικρό ιατρείο για πρώτες βοήθειες (θα υπάρχουν πολλά παιδιά) πώς ακούγεται;
– Η ιδέα να εγκατασταθεί ένα μικρό ιατρείο περίθαλψης άγριας ζωής πως ακούγεται; Πιστεύω ότι πέρα από τις ανάγκες περίθαλψης πληγωμένων ζώων θα εξυπηρετεί και εκπαιδευτικούς σκοπούς για τους επισκέπτες του πάρκου.
– Η εγκατάσταση δημοτικών λαχανόκηπων δύο-τριών στρεμμάτων δεν θα μπορούσε να προβλεφτεί επίσης;
– Η δημιουργία ενός η δύο αναψυκτηρίων δεν θα έπρεπε να υπολογιστεί στον σχεδιασμό; Εδώ ο δημοτικός κήπος έχει αναψυκτήριο που είναι πέντε φορές μικρότερος!
– Με την αξιοποίηση των υπαρχόντων κτηρίων τι γίνεται; Τι θα γίνει τελικά;
Εν όψει αυτών των ερωτημάτων, αλλά και κινδύνων, θα ήθελα να προτείνω την επανασύσταση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Μαρκόπουλο” με τη διαφορά τώρα να συμμετέχουν επίσημα όλες οι δημοτικές ομάδες με εκλεγμένο η μη εκπρόσωπό τους!

Με εκτίμηση
Μιχάλης Πατσουράκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες