Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

“Στους δρόμους του Αυγερινού”

“Στους δρόμους του Αυγερινού” αντάμωσαν οι φίλοι του βιβλίου που γέμισαν το θέατρο του Δημαρχείου στο Καστέλι για να υποδεχθούν το ιστορικό μυθιστόρημα του επί πολλά χρόνια Δημάρχου της Κισσάμου Αντώνη Ελ. Σχετάκη.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις “Ραδάμανθυς”. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο σημερινός δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης. «Τα πρώτα συγγραφικά βήματα του Αντώνη Σχετάκη ξεκινούν το 1964 με έργα θεατρικά. Σήμερα, με χαρά υποδεχόμαστε το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο Στους δρόμους του Αυγερινού. Είμαι σίγουρος ότι το βιβλίο θα πάρει τη θέση που του ανήκει στις βιβλιοθήκες και στα σχολεία του Δήμου μας. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε. Είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα γιατί ο Αντώνης Σχετάκης είναι ικανός και στο λόγο και στην πένα», είπε ανάμεσα στα άλλα.
Την ανάλυση-παρουσίαση του βιβλίου έκανε η Ελένη Γεωργακάκη, πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου, ενώ διάβασε αποσπάσματα η ποιήτρια-φιλόλογος στο παράρτημα Κισσάμου του ΣΔΕ Χανίων Ανδρομάχη Χουρδάκη.
«Οι δρόμοι του Αυγερινού μας οδηγούν σε ένα συναρπαστικό και συνάμα κατατοπιστικό ταξίδι μέσα στον τόπο, στον χρόνο, στην ιστορία, στην ατομική και την εθνική περιπέτεια προσφέροντας ό,τι προσφέρει η καλή λογοτεχνία: στιγμές συγκίνησης αλλά και αφορμές για στοχασμό, για βαθύτερη διερεύνηση και κατανόηση των νημάτων που κινούν την Ιστορία και τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Εύχομαι ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο γιατί το αξίζει», συνόψισε η Ελένη Γεωργακάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα